Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
teresap

Rolada Jabłkowa

Rekomendowane odpowiedzi

SPRÓBUJCIE !!!!!! 4 jajka 1/2 szk. cukru 3/4 szk. mąki 1 płaska łyżeczka proszku 5-6 dużych jabłek WYKONANIE Białka ubić z cukrem + żółtka + mąka z proszkiem. Jabłka obrać i zetrzeć tarce o dużych oczkach ? jak kto chce można osłodzić czy dać cynamon to już wedle uznania. Blachę wykładamy pergaminem koniecznie potem kładziemy jabłka + ciasto , wyrównać Piec na złoty kolor Po upieczeniu wykładamy na ścierkę Zdjąć pergamin Zwinąć w rulon i zostawić do wystygnięcia GOTOWE Jak ktoś chce można ozdobić bitą śmietaną lub wedle uznania ale zapewniam że jest DOBRA bez ozdób

post-6127-001982500 1305363243_thumb.jpg

post-6127-010266000 1305363261_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po raz pierwszy piekłam roladę razem z nadzieniem .Ciasto biszkoptowe bardzo delikatne .Do jabłek dodałam rodzynki i cukier waniliowy .Gotową polałam rozpuszczoną czekoladą .Piekłam na dużej blasze ,takiej z piekarnika .Dziękuje za przepis .Polecam .

post-6888-1192291652_thumb.jpg

post-6888-1192291689_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I ja sie właśnie zajadam tą roladą. Pierwszy raz w życiu udało mi się zrobić roladę :P Super pomysłowy sposób. Niestety moja nie doczeka się żadnej polewy. Gorąco polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chcę się upewnić.Najpierw jabłka na blachę a potem ciasto? :sad: Jakie wymiary blachy ? :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak jest, najpierw jabłka na blachę a potem ciasto. Ja blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, nie smarowałam niczym. Bardzo ładnie odkleił się od jabłek. Blaszkę miałam o wymiarach 36 na 25 cm.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam dzisiaj i jestem zachwycona. Rewelacja, moje dziecko pałaszuje az mu sie uszy trzęsa, chyba jutro bede musiała druga upiec bo do wieczora nic nie zostanie. Super przepis szybki i baaardzo smaczny na 6 :sad: !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pieklam dzisiaj ta rolade i jest znakomita. Wszystkim smakuje i do wieczora napewno jej nie bedzie, po prostu rewelacja. I jeszcze jedna zaleta, ze szybko ja sie robi tak jak szybko znika. Super przepis!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

TA ROLADKA TO SUPCIO,wczoraj jak wróciłam z pracy upiekłam,bardzo szybko sie robi,ja piekłam 40min/180st/na termoobiegu ,dzieki za pzrepis

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć Teresap jak zawinąć ten biszkopt w ściereczkę czy ona ma byc zwinięta z tą roladą czy ma być tylko na wierzch i czy ma być sucha ta ściereczka nie wiem jak to zrobić bo nigdy nie piekłam rolad? :sad:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Temperatura pieczenia taka jak pieczesz ciasta ja mam tak zwany. zielony piecyk i tam nie ustawiam temperatury

Zawinięcie rolady ja to robię w ścierkę kuchenną

POZDRAWIAM i życzę smacznego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.