Przepisy Extra
Jakie Dania Móżna Zamrozić?
Rozpoczęty przez agadir, 02.09.2005 18:08
53 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02.09.2005 - 18:08
Bigos
Pierogi
fasolkę po bretońsku
Leczo
i co jeszcze?.
Pierogi
fasolkę po bretońsku
Leczo
i co jeszcze?.
Napisano 02.09.2005 - 21:10
Pulpeciki z mięsa i wszystkie sosiki , gulasze, pizze, mięska upieczone.Raczej prawie wszystko można zamrozić :jajek nie mrozi się pozdrawiam Magdalena!!!
Napisano 05.09.2005 - 20:28
Ja morożę jeszcze: grochówkę i naleśniki (zwinięte z dżemem)
Napisano 11.09.2005 - 15:28
Można także zupy (w woreczkach foliowych lub pudełkach od lodów) ale tylko takie, które nie zawierają ziemniaków - ziemniaki po rozmrożeniu są niezbyt smaczne. Pozdrawiam.
Flirtuj z szaleństwem
Napisano 01.05.2006 - 13:25
no i ciasta,szczegolnie na swieta gdy duzo nam zostaje,a potem jak znalazl.
Napisano 01.05.2006 - 17:41
Użytkownik Magdalena dnia 2.09.2005, 21:10 napisał
:jajek nie mrozi się pozdrawiam Magdalena!!! 
Napisano 04.05.2006 - 08:28
W zasadzie można zamrażać prawie wszystko. Oprócz ciast i dań gotowych, znaczną część mojej zamrażarki zajmują mrożone owoce, w tym rabarbar /oczyszczony i pokrojony w kostkę/ oraz wszelkie "zieleniny" w różnych pojemniczkach np, po lodach - koperek, szczypiorek, szczypior z cebuli, liść selera, pietruszki a nawet lubczyka.
A tak na marginesie, ziemniaków się nie zamraża /ponoć/, nigdy nie próbowałam, ale pierogi zamrażam, ruskie, więc jak to jest, w pierogach nie przeszkadzają? bo po rozmrożeniu są przecież ok.
A tak na marginesie, ziemniaków się nie zamraża /ponoć/, nigdy nie próbowałam, ale pierogi zamrażam, ruskie, więc jak to jest, w pierogach nie przeszkadzają? bo po rozmrożeniu są przecież ok.
Napisano 04.05.2006 - 13:44
Ziemniaków nie zamrażam ale rzeczywiście w ruskich nic się z nimi nie dzieje po rozmrożeniu, co więcej kiedyś na tym forum znalazłam przepis na pierogi tzw.dziadowskie które są właściwie tylko z ziemniaków i boczku i one też po zamrożeniu i ponownym odgrzaniu są nadal świetne.
Napisano 04.05.2006 - 15:28
ja mroziłem ziemniaki surowe i one są po prostu niesmaczne (na te placki) a ziemniaki przetworzone jak np w pierogach ruskich jakos mi smakują...dziwne są te ziemniaki
Napisano 05.05.2006 - 11:43
arabika zle zrozumilas,ali napisala ze oprocz ciast i dan gotowych znaczna czesc jej lodowki zajmuja.........,
ja na poczatku tez tak zrozumialam ze nie mozna mrozic ciast i dan gotowych,ale przeczytalam drugi raz i okazalo sie ze zle ja zrozumialam.pozdrawiam.
zle postawila przecinek,
ja na poczatku tez tak zrozumialam ze nie mozna mrozic ciast i dan gotowych,ale przeczytalam drugi raz i okazalo sie ze zle ja zrozumialam.pozdrawiam.
zle postawila przecinek,
Napisano 05.05.2006 - 12:09
Oj ale ze mnie gapa
Sory Ali
źle zrozumiałam ,to chyba objaw przemęczenia Stanowczo za długo siedzę na forum
Napisano 07.06.2006 - 19:26
Witam
Ja na święta zamrażam chlebek,bo mieszkam w niedużej miejscowości i muszę kupić kilka bochenków,a żeby nie jeść czerstwego to zamrażam.Jak widzę,że będzie potrzebny to wyjmuję i buch do mikrofali i jest jak prosto z pieca,aż pachnie.
Pozdrawiam
Ja na święta zamrażam chlebek,bo mieszkam w niedużej miejscowości i muszę kupić kilka bochenków,a żeby nie jeść czerstwego to zamrażam.Jak widzę,że będzie potrzebny to wyjmuję i buch do mikrofali i jest jak prosto z pieca,aż pachnie.
Pozdrawiam
POZDRAWIAM!!!
Napisano 11.06.2006 - 21:59
Ja też zamrażam pieczywko, po rozmrożeniu jest zawsze mięciutkie, a ostatnio zamroziłam białka jajek tak jak poradziła Arabika - zobaczymy co z nich potem wyjdzie....
Pozdrawiam
Pozdrawiam