to zacznij sie przejmować zdrowiem.
zdr.
Śniadanie
Rozpoczęty przez martyna@, 09.11.2005 22:59
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11.05.2009 - 23:45
Wiem, że sniadanie powinno byc najważniejszym posiłkiem dnia i powtarzam to sobie codziennie, że przed wyjściem do pracy będę jadła. Ale jak rano dzwoni budzik, to możliwość zostania w łóżku pięc minut dłużej wygrywa
Napisano 12.07.2010 - 18:20
Wiem dokładnie co czujesz. Poza tym ja rano bardzo mało rzeczy jestem w stanie przełknąć. Zazwyczaj kończy się tylko na jogurcie lub dwóch. Ostatnio potrafię jeszcze zjeść Piadę czy to robioną w domu czy w restauracji w drodze do pracy i to koniec. Wyjątki to weekendy gdy wstaje o 12 i jestem najnormalniej w świecie głodna.
Napisano 01.08.2010 - 10:46
Być może to złe nawyki żywieniowe przez lata, ale rano czuje się zwyczajnie najedzona i nic nie jestem w stanie zjeść. Nie jest to kwestia późnej kolacji bo takowa jem najpóźniej o 18.
Ale fakt faktem bez śniadania organizm funkcjonuje jakby na rezerwie.
Ale fakt faktem bez śniadania organizm funkcjonuje jakby na rezerwie.
Napisano 27.08.2010 - 11:20
Sniadania to tak jak by nowy start życia porannego to tak jak ile zjesz tyle zrobisz
#21 Gość_zanetka_ab_*
Napisano 13.01.2011 - 14:52
Dlatego ja nastawiam budzik jeszcze wcześniej, wtedy też mam czas na poleżenie dłużej w łóżku i potem na zrobienie i zjedzenie królewskiego śniadania bez którego z domu nie wyjdę
A jem zazwyczaj płatki (znalazłam jakiś czas temu w biedronce takie z owocami) z otrębami (kupuję jak najdrobniejsze, np. sante w niebieskim opakowaniu) i z mlekiem. Standardowe śniadanie można powiedzieć, ale bardzo mi smakuje, jest zdrowe i sycące.
Napisano 20.01.2011 - 11:02
Chyba większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem i każdy powinien je jeść, no ale rano przed pracą nie ma czasu. Do niedawna moim śniadaniem była kawa, bez której nie ruszyłem się z domu, ale teraz staram się przez pracą skoczyć do piekarni po jakąś drożdżówkę i po drodze ją skonsumować.