Skocz do zawartości

Zaczynamy Odchudzanie! Zapraszam ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4856 odpowiedzi w tym temacie

#4846 Christina

Christina

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 305 postów

Napisano 12.09.2008 - 11:02

Dieta śródziemnomorska jest bardzo zdrowa, lecz trochę kosztowna - nie nadaje się na kieszeń ludzi mniej zamoznych. Dlatego można ją nieco zmodyfikować i również chudnąć :)

Jednak, co racja, to racja - zdrowe odżywianie (małe i częste posiłki) + ruch = utrata wagi :razz:
Życie jest jak kuchnia - żeby coś zrobić, często trzeba pobrudzić ręce.

#4847 Christina

Christina

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 305 postów

Napisano 30.10.2008 - 16:44

Osiągnęłam już "wymarzoną" wcześniej wagę - 65 kg i podnoszę poprzeczkę na 63 kg :P - Teraz już na luzie, ale nie bez rosądku :-D

#4848 MaDzIa :)

MaDzIa :)

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 23.03.2009 - 15:33

dziendobryyyy....
Pamietacie mnie jeszcze... ;)
Ja jak syn marnotrawny powracam

Przepraszam ze tak dlugo mnie nie było widze wiele nowych osóbek :(:*
Wracam bo normalnieeee z wami było mi lzej a od 2 tygodniu znowu na diecie.... ehhhh...

Takze wracam i juz obiecuje ze nie odejdeeeeee ;*
musze troszke nadrobic tego co tu napisane ale troszke czasu potrzebuje ;-)

buzialki moje kochane ;)****

#4849 Christina

Christina

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 305 postów

Napisano 30.03.2009 - 13:42

Witam i trzymam kciuki ;)

Jaki rodzaj diety prowadzisz od 2 tygodni?

#4850 MaDzIa :)

MaDzIa :)

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 368 postów

Napisano 06.04.2009 - 10:56

wiesz cio :grin:
moja dieta to przedewszystkim życie w ruchu i jedzenie poprostu mniej duzo mniej :D
nie jem chlebka ziemniaków takich rzeczy wiesz :) tłuczących staram sie trzymac 1000 kcal

#4851 Christina

Christina

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 305 postów

Napisano 24.04.2009 - 20:44

Aktywny tryb życia i dieta 1000 kalorii? - to delikatnie mówiąc, bardzo nierozsądne...
Napisz, czy trzymasz te 1000 kalorii, jak się czujesz i czy nie pojawia się duży głód.

Pozdrowionka :lol:

#4852 dronka.dronka

dronka.dronka

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 27.08.2009 - 16:59

teraz czas na mnie, zaczęłam z poczatkiem lipca, z 73 na 69 teraz, ostatnie 1,5 kg to męka, ale zaczęłam teraz przykładac sie do ćwiczenień, moja dieta 1200 kcal, wysokobiałkowa, kocham moją dietetyczke :grin:

#4853 Christina

Christina

Przyjaciel Smacznego

• Aktywni Smakowicze
  • 305 postów

Napisano 02.05.2010 - 15:14

Widzę, że wątek umiera i to na pewno nie śmiercią głodową - bo jak tu się odchudzać, gdy wkoło tyle pyszności :grin:

Może ktoś jeszcze tu zagląda i podzieli się swoimi postępami lub porażkami w temacie odchudzania?
U mnie niestety są wzloty i upadki. Znowu wróciłam do wagi 70 kg, a ważyłam już sporo mniej :smile:
Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wybrać się do dietetyka, bo chyba coś źle robię, a raczej nie objadam się, ani nie głodzę...

#4854 winiusia

winiusia

Stały bywalec

• Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 53 postów

Napisano 07.05.2010 - 13:39

Ja tez się przyłączam.
Na dzień dzisiejszy jem 1000 kcal, oczywiście zbilansowanej żywnosci a nie 3 Snickersy.
Za miesiąc mam ślub i muszę ładnie wyglądać a jakieś 5 kg przydałoby sie zrzucić. oczywisce te 5 kg to efekt poprzendiej diety i tak w koło. Nie mam już siły ale muszę się zmobilizować przed ślubem.

#4855 Gość_Engelchen21_*

Gość_Engelchen21_*
  • Goście

Napisano 02.07.2010 - 17:59

Hej dziewczyny, czy ktos tu jeszcze zaglada? Natknelam sie na ten watek gdyz szukalam informacji o specyfiku Almased :mrgreen: czy uzytkowniczka ktora go stosowala moglaby cos wiecej na ten temat napisac? Ja jestem dzis pierwszy dzien na tym ... jednym najwiekszym minusem jest smak i uczucie jedzenia maki ... nie wiem jak sie tego pozbyc.... ? Bede wdzieczna za podpowiedzi :D

Buziaki!

#4856 andzia1977

andzia1977

Nowy forumowicz

• Smakowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 30.07.2010 - 11:26

Użytkownik monisia dnia 07.02.2007 - 09:43 napisał

:) :) ZACZYNAMY GUBIĆ OPONKE :smile:

No kochani-jest środa..dzień jak codzień...aleeeee :) zapraszam do gubienia oponki :smile:
Słuchajcie widze że jest tu kilka osób które nie są zadowolone ze swoich kilogramów,więc polecam od dzis wspólne odchudzanie.Ja decyduje sie na 1000kcal i będe wpisywac tu swoje menu,i sportowanie jakie danego dnia mam w planie zrobic :) do zgubienia 10kg :) zakładam ze koniec kwietnia jestem lalunia :twisted:
Zapraszam was do grupy wsparcia i do podjęcia walki...nie odkładajcie tego na poniedziałek..na jutro..na nastepny tydzień... :) powalczcie o siebie..
Razem będzie nam rażniej bedziemy sie wspierać motywować w razie doliny tez podtrzymywac na duchu.....naprawde warto...wiosna już neidługo :D
no dobra kochani-ja zaczynam i was tez zachęcam....zmobilizujcie sie!!!!!!!!! ZAPRASZAM :)

ŚRODA-dzień pierwszy :)
-pomarańczko
-serek grani light,3 tekturki (chleb chrupki) papryka
-sałatka z wędzonego kurczaka i sałaty lodowej,czysta zupa pomidorowa
-kefir

oczywiście 3l wody niegazowanej i herbatki czerwone i zielone :)

tralala ale będe lalunia fiu fiu :) dajcie sie namówic bo potem będziecie wsciekłe-li :) że mi sie udało...bo sie uda -nie?????????

po pracy basenik wieczorową porą 25minut na orbitreksie :)

nooo i zaczeło sie!!!!!!!

kochani :) trzyyyy czteeeery start!!!!!!!!!! zaczynajcie :)

Ja też się przyłaczam bo mam 12 kg za dużo!!!

#4857 Gość_plotkara_*

Gość_plotkara_*
  • Goście

Napisano 12.04.2011 - 20:23

Użytkownik Olwia dnia 01.04.2007 - 20:13 napisał

Aaale tu dzisiaj pustki. Nikogo nie ma! Że nie ma Isi to się nie dziwię, imprezuje laska na całego, ale gdzie reszta? No nic, do rzeczy.

Isieńko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzeń, a szczególnie tego jednego, którego Ci tu wszyscy życzymy, a także pięknego schudnięcia, brylowania w lecie na plaży w skromniutkim bikini, szalonej imprezy (na której pewnie teraz jesteś) i wszystkiego naj, naj. Bądź zawsze uśmiechnięta i radosna. Te same życzenia kieruję do Twojego męża z okazji Jego jutrzejszych urodzin. No i nie zapominaj o naszym forum... :oops:

Althonka, no ja mówiłam, że z Ciebie niezła laska, z tych co to człowiek nie chce mieć za sąsiadkę na plaży :grin: A co do ziaren słonecznika, to raczej dodałabym je do posiłku tłuszczowego (roślina oleista), ale najpierw sprawdź jakie mają IG.

Dzięki laleczki za przepisy na ciasta mm. Coś już sobie z tego można wybrać. Szczególnie pasuje mi sernik - prosty jak drut a przemawia do wyobraźni :)
No to lecę, papa
Olwia
PS Czy słyszałyście, że mają nam skasować to forum??? Prima Aprillis!!!!!! Hehehe Ale jakieś czyszczenie tu się podobno szykuje i to już nie dowcip.