Przepisy Extra
A moze jakaś cudowna dieta odchudzająca??
Rozpoczęty przez agnieszka, 21.03.2004 22:28
24 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21.03.2004 - 22:28
Tak sie zastanawiam....a moze ma ktos jakis cudowny przepis na schudniecie....wystarczyło by z 5 kilogramow.Wiem ze najlepiej mniej jesc ....ale to takie trudne.dwa razy w tygodniu chodze na aerobik...ale widocznie to za mało.Dietetyczne gotowanie tez odpada bo jestem ciągle zalatana....Byłabym wdzieczna jesli ktos podsunie mi cos ciekawego.....pozdrawiam...
Napisano 21.03.2004 - 22:50
Mój sposób - wypróbowany, chociaż nie najłatwiejszy to spacerki długie i dość szybkie. Ja schudłem ok. 20 kg w pół roku tylko i wyłącznie chodząc na uczelnie na nogach. (ok 40 minut szybkiego marszu). Do tego trochę trzeba oczywiście ograniczyć ilość jedzenia. Ale daje to efekty. Dodatkowo (chyba tylko dla motywacji) piłem herbatkę Pu-Ehr.
Życzę powodzenia wszystkim, którzy chcą się odchudzić. Wiem dobrze, że to niełatwe, ale da się zrobić
Życzę powodzenia wszystkim, którzy chcą się odchudzić. Wiem dobrze, że to niełatwe, ale da się zrobić
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl.
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (w tej chwili ponad 3000). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 26.03.2004 - 23:10
No niby proste.Juz pracuje nad tym.Czekam az bede mogła popracowac w ogrodzie...wtedy zapominam o jedzeniu.Moim najwiekszym problemem jest to ze pracuje w gastronomi i wiecznie widze jedzenie
Pomagam sobie herbatką z senesem...jakos bedzie....dzieki...
Napisano 17.09.2004 - 15:23
Ja stosuję dietę Montigniaka, bez dodatkowego ruchu i chudne
Napisano 21.03.2005 - 13:26
Jeżeli nie masz szansy spalać w ruchu, to ustaw dietę tak:
1. Gotowe produkty jedz tylko takie, które mają wartość energetyczną na opakowaniu poniżej 100 kcal/100g (wszyscy producenci muszą podawać).
2. Nie wolno: chleba, makaronów, klusek, kasz, ryżu, zimowych ziemniaków, tłuszczów zwierzęcych, masła i oliwy (z oliwek), słodkich owoców, napojów słodzonych cukrem, (dotyczy niestety także soków owocowych z kartonów), serów żółtych, tłustego i półtłustego twarogu.
4. Wolno: oleje roślinne (najwyżej 2 łyżki dziennie), wszystkie warzywa z wyjątkiem suchych strączkowych i buraczków, młode ziemniaki (do końca lipca), chudą wołowinę, drób, ryby morskie (wszystko gotowane lub pieczone w folii bez tłuszczu), napoje soki i dżemy słodzone aspartamem,
1. Gotowe produkty jedz tylko takie, które mają wartość energetyczną na opakowaniu poniżej 100 kcal/100g (wszyscy producenci muszą podawać).
2. Nie wolno: chleba, makaronów, klusek, kasz, ryżu, zimowych ziemniaków, tłuszczów zwierzęcych, masła i oliwy (z oliwek), słodkich owoców, napojów słodzonych cukrem, (dotyczy niestety także soków owocowych z kartonów), serów żółtych, tłustego i półtłustego twarogu.
4. Wolno: oleje roślinne (najwyżej 2 łyżki dziennie), wszystkie warzywa z wyjątkiem suchych strączkowych i buraczków, młode ziemniaki (do końca lipca), chudą wołowinę, drób, ryby morskie (wszystko gotowane lub pieczone w folii bez tłuszczu), napoje soki i dżemy słodzone aspartamem,
Flirtuj z szaleństwem
Napisano 23.03.2005 - 10:23
Ja też na Montigniaku
nie tylko chudnę, ale i inne dolegliwości się regulują.
Polecam, sprawdź na
www.dietamm.com
Polecam, sprawdź na
www.dietamm.com
#7 Gość_Madzia77_*
Napisano 09.05.2005 - 12:16
No fajnie, a co dla kogos kto ma tyle silnej woli co kot napłakał?! I juz nawet nie chodzi o to, że lubie pojeść. Bo ja nie lubie. Nie zajadam sie cukrem, nie mieszkam w pizzerii, więc skąd te kilogramy?!
Diety mnie nudzą, nie mam motywacji, sił i nienawidze siebie w lustrze.
Diety mnie nudzą, nie mam motywacji, sił i nienawidze siebie w lustrze.
Napisano 09.05.2005 - 16:17
Madzia, Montignac to nie dieta, jesz ile chcesz, tylko trochę inaczej.
#9 Gość_nitka_*
Napisano 11.05.2005 - 11:13
Na czyn polega ta dieta prosze o konkrety?
[list]
Napisano 30.05.2005 - 10:31
Wierze w dietę "1000 kalorii". Kazda osoba może ją stosować jesli ma w sobie troszkę dyscypliny i samozaparcia. Ptrzebna do tego jest waga i tabelka z kaloriami... podam przy najblizszej okazji jesli będa zainteresowani. To jest dieta wypróbowana - moja mama schudła ciągu pół roku 30 kg ( 98 na 68 ) a córa w ciągu 4 mies 14 kg ( w wieku 15 lat wazyła 72kg, spadła na 58 ). Polecam
Napisano 21.08.2005 - 16:12
Poproszę o przepis na tą diętę oraz na tabelę z kaloriami. Pozdrawiam
Napisano 21.08.2005 - 23:33
Proszę bardzo oto linki do stony z opisem różnych diet
http://www.twojadiet...a/1000_kalorii/
oraz tabelka kalorii
http://www.twojadieta.info/kalorie/
http://www.twojadiet...a/1000_kalorii/
oraz tabelka kalorii
http://www.twojadieta.info/kalorie/
Napisano 25.08.2005 - 16:21
Wielkie dzięki za tabelę kaloryczną napewno mi sie przyda. Pozdrawiam
#14 Gość_Myself_*
Napisano 04.09.2005 - 15:27
ja natomiast biore takie leki..biologiczne aktywne dodatki...sprowadzane ze stanów..poprawiaja ogolny stan zdrowia czyszczą organizm z toksyn i odchudzają
zgubilam juz 8 kg i tyle mi chyba wystarczy
polecam naprawde
Napisano 13.09.2005 - 15:45
a ja zupełnie nie ogarniam tego Montigniaka, moze ktoś wrzuci jakąś rozpiskę , pliiiiisssssssssssss