Przepisy Extra
Czego Nie Lubicie Robić
Rozpoczęty przez niuniaczek, 17.08.2007 15:34
43 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30.03.2008 - 10:56
Ja nie lubię myć okien i wieszania firanek.....wrrrr mam takie wredne karnisze ;( no i chyba jeszcze mycia podłóg
Czas to dobry nauczyciel. Szkoda tylko, że uśmierca swoich uczniów
Napisano 05.05.2008 - 11:25
Ja nie lubię myć naczyn
nie lubie myc okien
nie lubie myc okien
Napisano 07.05.2008 - 08:11
Ja nie lubię robić;
myć naczyń [zwłaszcza myć szkliwa z meblościanki , a dużo tego jest]
prasować
myć tłustego okapu i lamp
myć naczyń [zwłaszcza myć szkliwa z meblościanki , a dużo tego jest]
prasować
myć tłustego okapu i lamp
Napisano 28.05.2008 - 14:47
Ja nie lubię prasować i tak jak Magdalena myć zatłuszczonych okapów i kratek wentylacyjnych (fuj)
I z mniej "domowych" rzeczy, to nie lubie zmywać makijazu... samej czynności nie lubie.
Co dziwne - myć okna bardzo lubię
Ale dodam, że to od niedawna i tylko i wyłącznie dlatego, że dostaliśmy od całej rodziny od strony męza taki odkurzacz niemiecki (to jest bodajże marka Robert Thomas) który ma tysiace funkcji i można nim myć tez okna. Teraz to moge myć sobie okna co tydzień a jeśli ładna pogoda, sloneczko grzeje, to sama przyjemnosc
I z mniej "domowych" rzeczy, to nie lubie zmywać makijazu... samej czynności nie lubie.
Co dziwne - myć okna bardzo lubię
Napisano 29.05.2008 - 11:03
Kurcze... chciałabym mieć taki odkurzacz. Nawet widziałam jego prezentację (dostałam ją mailem). Mam pytanko - ten odkurzacz myje tylko szyby, czy ramy okienne też (czy np. nie cieknie wtedy piana na podłogę)?
Może to wydać się niektórym dziwne, ale zawsze lubiłam myć okna i zmieniać firanki i zasłony - jako dziecko to ja głównie się tym zajmowałam w domu rodziców... ale teraz nie mogę tego robić (z powodów zdrowotnych) i muszę liczyć na innych członków rodziny
i szlag mnie czasem trafia, bo wydaje mi się, że sama zrobiłabym to lepiej

Natomiast nie lubię obierać ziemniaków i zwykle robi to mój TŻ... na zupkę obiorę kilka sztuk, ale na drugie danie jestem wyręczana
Nie lubię też zmywania dużej ilości naczyń, więc dzielimy się nimi i każdy zmywa po trochu.
Może to wydać się niektórym dziwne, ale zawsze lubiłam myć okna i zmieniać firanki i zasłony - jako dziecko to ja głównie się tym zajmowałam w domu rodziców... ale teraz nie mogę tego robić (z powodów zdrowotnych) i muszę liczyć na innych członków rodziny
Natomiast nie lubię obierać ziemniaków i zwykle robi to mój TŻ... na zupkę obiorę kilka sztuk, ale na drugie danie jestem wyręczana
Nie lubię też zmywania dużej ilości naczyń, więc dzielimy się nimi i każdy zmywa po trochu.
Życie jest jak kuchnia - żeby coś zrobić, często trzeba pobrudzić ręce.
Napisano 29.05.2008 - 13:05
zmywac naczyn, prasowac, zdejmowac pranie i ukladac je, sprzatac ubikacji, myc drzwi i pewnie jest jeszcze kilka innych rzeczy, o ktorych w tej chwili nie pamietam
o! obierac ziemniakow nie lubie tez
Napisano 20.09.2008 - 00:00
Uwielbiam prasowanie odkad mam zelazko na pare z osobnym pojemnikiem na wode,wiec mozecie mi swoje prasowanie dostarczac,lodowke mam bez rozmrazania wiec jest ok,zmywarka myje gary za mnie ale nienawidze tych zmian firan i porzadkow po remoncie,ogolnie to na samo slowo remont dostaje wysypki,ktora jeszcze dlugo 'po' swedzi.
Napisano 20.09.2008 - 19:00
Nie cierpię mycia łazienki domestosami itp. Chlor to najgorsze cholerstwo jakie przychodzi mi do głowy jeśli chodzi o zapach i podrażnienia dróg oddechowych.
Napisano 19.05.2010 - 15:30
Nie lubię zmywac naczyć i odkąd zainwestowałem w zmywarkę jestem niezwykle szczęśliwy.
Napisano 19.09.2010 - 19:46
ok.
jeśli chodzi o gotowanie - nie lubie robić gołąbków
pieczenie- nie lubię piec gdy muszę, bo ktoś nas odwiedza. muszę miec wene do tego
porządki- nie lubię myć podłóg, ale niestety musze dość często , bo mam jasne panele i kafelki
jeśli chodzi o gotowanie - nie lubie robić gołąbków
pieczenie- nie lubię piec gdy muszę, bo ktoś nas odwiedza. muszę miec wene do tego
porządki- nie lubię myć podłóg, ale niestety musze dość często , bo mam jasne panele i kafelki
Napisano 16.11.2011 - 16:30
Ja nie lubię obierać makreli z ości
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 16.11.2011 - 19:45
Ja nie lubię robić pierogów z kapustą i grzybami,ale to może z racji tego,że nie za bardzo lubię je jeść
POZDRAWIAM!!!
Napisano 17.11.2011 - 11:15
Aha, a ja bym sobie pomyślała, że przy tym dużo pracy jest - i dlatego nie lubisz ich robić Doruniu 
Ps. Ja takie pierogi bardzo lubię (jeść)
Ps. Ja takie pierogi bardzo lubię (jeść)
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl