11 postów w tym temacie

Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach: 1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika 2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania

2 osoby lubią to

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja gotowe surowe pierogi posypuje mocniej maka, luzno rozlkladam na tacki (takie po wloszczyznie z supermarketow) i mroze na tych tackach.Pozniej przekladam do woreczkow foliowych po kilkanascie sztuk.A gotowanych pierogow jeszcze nie mrozilam...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja mrożę gotowane pierogi. Do obsolonej wody podczas gotowania nalewam oleju i łyżkę mąki ziemniaczanej (rozrabiam w wodą i robię leciutki krochmal) W tym gotuje pierogi. Potem porządnie je przehartuję zimną wodą i układam na tackę i wkładam do zamrażalnika. Po zamrozeniu wrzucam do woreczka i gotowe. Nigdy mi sie nie posklejały.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?

Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje :razz: obecnie szukam przepisu na nadzienie z kurczakiem, pieczarkami i serem... jakby ktoś miał, to prosze o pomoc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja też jeśli już zdarzy mi się mrozić to ugotowane i wystudzone.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja również mroziłam gotowane jak i surowe... najlepiej mrozić właśnie porozkładane, następnie przekładać do pojemnika :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja mrożę zawsze surowe. Wkładam je po prostu partiami na jakiś czas na talerzu, tacce itp. jak sie zrobią już lekko zimne, to hop >> do woreczka. :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zawsze mrożę pierogi już ugotowane i wystudzone. Po zahartowaniu zimna wodą - po ugotowaniu wkładam je do zimnej wody- odcedzam, wkładam do salaterki i przelewam olejem,żeby się nie posklejały. Później wystudzone wkładam do woreczków i do zamrażalnika.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja też mrożę ugotowane i wystudzone pierogi. Po ugotowaniu rozkładam je np. na desce lub talerzu, a jak ostygną wkładam do zamrażalnika. I jak zamarzną to zsypuję je wszystkie do jednego woreczka :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
r e k l a m a

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.