Sposób Na Szybkie Obieranie Jajek
Rozpoczęty przez DeLarge, 29.08.2010 19:22
szybkie jajka obieranie
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19.09.2010 - 18:40
hehehe znam ten sposob,ale dziala tylko wtedy kiedy do gotowania jajek doda sie proszek do pieczenia
ogladalam taki eksperyment w tv. ale jeszcze nie probowalam sama

http://wyklikajzywnosc.pl/ - pomozmy potrzebujacym! Raz dziennie klikaj w produkt zywnosciowy podany na stronie glownej.
#4 Gość_Kron_*
Napisano 27.09.2010 - 22:49
W bridget Jones jej matka reklamowała świetna maszynke do obierania jajek, szkoda ze u nas takich nie ma
Napisano 24.11.2010 - 09:02
hmmm mnie sie wydaje ze obierając w wodzie zrobiłbym to szybciej
Napisano 09.12.2010 - 13:07
Dobry sposób na szybkie obieranie jajek:) Ale ja wolę bardziej tradycyjne,czyli stukanie skorupka o stół,po czym dokładne i skrupulatne obieranie. Fakt,ze zajmuje troche czasu,ale za to jest bardzo dokładne i większosc z nas robi własnie w ten sposób.
Napisano 12.07.2011 - 17:07
heh, swietne 
ja dodaje soli do wody, w której gotują się jajka
ja dodaje soli do wody, w której gotują się jajka
Napisano 02.08.2011 - 13:44
Ja również dodaję sól, zdecydowanie łatwiej się obiera
Napisano 02.08.2011 - 21:49
Ja natomiast do odlaniu gorącej wody "podrzucam" jajka w garnku, żeby się lekko potłukły i wtedy zalewam zimną wodą. Skorupka schodzi w mgnieniu oka, z każdego jajka. Spróbuję też waszych sposobów, bo tak jak ten pan na filmie niestety nie potrafię.
Napisano 03.08.2011 - 12:03
Też spróbuję tej metody z "podrzucaniem", dziękuję, a prezentowana wyżej metoda jest bardzo ciekawa, nigdy bym nie pomyślała, że tak można obierać jajka, muszę kiedyś spróbować 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 3200). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1190). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 04.10.2011 - 13:34
Fajne 
Ja obieram jajka 'tradycyjnie', ale żeby skorupka ładnie zeszła, to w tej gorącej wodzi zostawiam jajka, aż wystygną
Ja obieram jajka 'tradycyjnie', ale żeby skorupka ładnie zeszła, to w tej gorącej wodzi zostawiam jajka, aż wystygną