Skocz do zawartości

Racuszki


amelia1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 0,5 kg mąki 1 łyż. proszku do pieczenia 3 jajka 3 duże łyż.cukru 2,5 szkl. kwaśnego mleka sól jabłka cukier puder do posypania Sposób wykonania: Wszystko utrzepać jak na naleśniki. Ciasto wyjdzie gęste. Jabłka obrać i wkroić cienkie plasterki do ciasta lub jabłka pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią z obu stron. PosypaC cukrem pudrem. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam!!! Katarzyno, życzę wam smacznego, napewno niespodzianka się uda ;) Pozdrawiam!!! Gosiek, cieszę się, że racuszki wam smakowały ;) :P . Ja robię je bardzo często, bo tak nam smakują. Pozdrawiam i polecam też inne moje przepisy. Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Kochana Dorotko!!! Strasznie się cieszę, że smakowały Ci racuszki :P . To prawda- szybko się je robi ale jeszcze szybciej znikają z talerza :lol: Sylwio, ja tak samo jak Dorotka wykładam je na papierowy ręczniczek i nie są tłuste. Dorotko,dziękuję za załączenie zdjęć, ja zapomniałam :lol: Pozdrawiam gąrąco i smacznie :lol: Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.