Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 24.08.2010 uwzględniając wszystkie działy

  1. witam :wink: może ktoś odpisze na ten post... chodzi mi czy wierzycie i próbujecie przepisy z gazet.. wiem z własnego doświadczenia że nie wszystkie przepisy są dobre :mrgreen: czasem wystarczy dokładnie spojrzeć na składniki i widać że nic z tego nie będzie :mrgreen: z czego najczęściej testujecie przepisy? macie jakies sprawdzone książki kucharskie, gazety czy strony internetowe? w kiosku można znaleść wiele książeczek poświęconych kuchni i powiem Wam że niektóre są naprawde godne uwagi :) pozdrowienia dla wszystkich :)
    1 punkt
  2. super jest ten przepis.. jak reszta smakołyków Ewy Wachowicz :mrgreen: pozdrawiam :):mrgreen:
    1 punkt
  3. składniki: 3 białe czekolady 1/2 szkl cukru pudru 150g Kasia kokos migdały Czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Dodać cukier puder i mieszając dodawać miękką Kasia. wszystko wymieszać i wstawić na chwilę do lodówki aby masa troszkę stwardniała. Z masy formować kulki , wkładając do każdej migdał i obtaczać w kokosie. wstawić do lodówki. Smacznego :mrgreen: mi wychodzi 25 kulek z tego przepisu :mrgreen:
    1 punkt
  4. Ewciu , ale mi ochoty narobiłaś :-?
    1 punkt
  5. gaju102, czy masz książkę Dukana? Jeśli tak, to na str. 166-167 pisze o zupach, poleca zwłaszcza zupę-cud (z dużą ilością warzyw), jeśli nie masz książki, to postaram się skopiować ten fragment. Ja kiedyś podobną zupę robiłam, tylko bez kostek ros. i jest dobra, tylko, że wychodzi ogromna ilość. Jeśli chodzi o rosół, to na mój rozum, chudy rosół może być, skoro autor dopuszcza rosołki w kostkach, to chyba tym bardziej normalny rosół może być, na pewno lepszy niż chemia w kostkach, tylko na pewno trzeba dokładnie usunąć tłuszcz.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.