Skocz do zawartości

Ranking użytkowników

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 30.08.2010 uwzględniając wszystkie miejsca

  1. Witam :-D Pizza Wlado Jestem typowym smakoszem Pizzy i powiem tak najlepsze ciasto ma Dominium i Dagrasso oraz pizzeria Gliwicka La Costa Przy moich doświadczeniach i eksperymentach kulinarnych wymyśliłem swój własny przepis na pizze. Zapiszcie bo jest wypasiony :razz: wiec tak ok. 300g mąki pszennej najlepiej drobno ziarnista ale nie musi, w misce robimy kopczyk wlewamy ok pół szklanki letniej ale nie gorącej ani zimniej wody ponieważ gorąca woda zabije kultury drożdży a zimna nie pozwoli się im rozwinąć odpowiednio, potem wkruszamy drożdże o kolo 15-20g czekamy 5 minut aż wytworzy się k
    1 punkt
  2. a od pana moze być?:D # margaryna 1/4 kostki # woda 80 ml # mąka 1/2 szkl # cukier puder Masę taką robimy z ciasta parzonego, lecz bez jajek. Do naczynia - rondla wlewamy wodę, dodajemy margarynę, i rozpuszczamy na ogniu, gdy już margaryna się rozpuści dodajemy mąkę, i ciągle mieszamy, by powstała jednolita lśniąca masa, odstająca od dna i ścianek rondla. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy masa wystygnie przygotowujemy stolnicę i cukier puder. Masę wyrabiamy dodając niewielkimi porcjami cukier puder. Trwa to troszkę, bo masa najpierw robi się rzadka, ciągnąca, oblepiając
    1 punkt
  3. Racuchy 2 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 2 dag drożdży 1 łyżka cukru 2 jajka sól, tłuszcz do smażenia i cukier puder do posypania Zrobić rozczyn W części ciepłego mleka rozmieszać drożdże z cukrem i łyżką mąki. Wyrośnięty rozczyn dodać do mąki razem z pozostałym ciepłym mlekiem, żółtkami, ciasto osolić i dokładnie wyrobić łyżką. Dodać ubitą pianę z białek, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta odcinać łyżką niewielkie porcje ciasta, kłaść owalne placuszki na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażyć na niezbyt dużym ogniu, aby racuchy były dopieczone w środku. Podawać gor
    1 punkt
  4. mam super przepis zawsze się udaje i jest szybki 0.5 kg mąki , 4 łyżki oleju, 5 dkg drożdży, szklanka wody i szczypta soli w letniej wodzie rozpuścić drożdże i wymieszać z mąka i solą, rozwałkować posmarować keczupem nałożyć nadzienie i piec 20 min . :wink: :wink:
    1 punkt


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.