Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 15.09.2010 uwzględniając wszystkie działy

  1. pół kilo fasoli ,,Jaś,, pół kilo boczku 2 laski dobrej kiełbasy (np. torunska, podkarpacka) słoiczek przecieru pomidorowego przyprawa do fasoli 2 łyżki wegety Fasole moczyć przez noc Po tym czasie fasole gotować w dużym garnku. Boczek pokroić w kostke, kiełbase w talarki Kiedy fasola zacznie robić się miękka dodać boczek i nadal gotować. Gdy boczek zmięknie wrzucić kiełbase i przecier pomidorowy.Wszystko gotowac na małym ogniu. Wsypać całe opakowanie przyprawy do dań z fasoli ( jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw , wsypać pół opakowania) .Dodać wegete. Doprawic do smaku wg. upodobań. zasmażka: 1 cebula 2 łyzki margaryny 6 łyżek mąki Na margarynie podsmażyć pokrojoną w kosteczke cebule, dodać mąke i zrumienić. Fasolke zagęścić zasmażką
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.