<H1 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Barwienie lukrów do ozdabiania</H1>Biały lukier można pokolorować za pomocą gotowych barwników spożywczych, można też skorzystać z babcinych sposobów...
Na różowo sok wiśniowy, sok malinowy, sok z buraków, barszcz w proszku, grenadyna (w wersji, którą będą jeść dorośli);
Na czerwono sproszkowana papryka;
Na fioletowo sok z czarnych porzeczek;
Na brązowo kakao, kawa rozpuszczalna, kawa Inka;
Na żółto/pomarańczowo ucierając lukier, dodajemy odrobinę szafranu namoczonego w spirytusie, curry bądź kurkumy, można też dolać trochę soku marchwiowego;
Na zielono sok z przegotowanych liści szpinaku;
Na seledynowo galaretka agrestowa, do ucierania można też dodać białko, w którym przez noc moczyły się surowe ziarna kawy (niepalone);
Na kremowo karmel.