Skocz do zawartości

Annar

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    33
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Annar

  • Tytuł
    Stały bywalec

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Swords - Irlandia
  • Zainteresowania
    Fotografia oraz wypieki ;)
  1. Annar

    Swojski Jogurt

    Dzis sie dopiero zrobil. Wczoraj byl jeszcze rzadki, a dzis wstawilam sloiczki do miski z ciepla woda i udalo sie :sad: Wstawie go do lodowki, a na sniadanko zmiksuje z owocami.
  2. Właśnie znikają prosto z patelni ..... Pychota.
  3. Annar

    Swojski Jogurt

    Własnie zabieram się do roboty - mam nadzieje ze wyjdzie :sad:)) Dziękuje za super przepisik :)
  4. Dziś upiekłam to ciasto na imieniny. Rewelacja ! Ta piana miętowa jest pyszna. Troche zmodyfikowalam przepis, bo dałam 300g pastylek, 500ml śmietany, a do żelatyny nie dodawałam już cukru - tylko 1 sniezke. Ciasto wyszlo bardzo slodkie. I nie robiłam już polewy. Naprawde warty polecenia. :)
  5. Robiłam go po raz pierwszy z tego przepisu z połowy składników. Wody było niewiele z gotowania kilku ziemniaków. W kazdym razie bardzo nam smakowal i niedlugo go znowu zrobie.
  6. <H1 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Barwienie lukrów do ozdabiania</H1>Biały lukier można pokolorować za pomocą gotowych barwników spożywczych, można też skorzystać z babcinych sposobów... Na różowo sok wiśniowy, sok malinowy, sok z buraków, barszcz w proszku, grenadyna (w wersji, którą będą jeść dorośli); Na czerwono sproszkowana papryka; Na fioletowo sok z czarnych porzeczek; Na brązowo kakao, kawa rozpuszczalna, kawa Inka; Na żółto/pomarańczowo ucierając lukier, dodajemy odrobinę szafranu namoczonego w spirytusie, curry bądź kurkumy, można też dolać trochę soku marchwi
  7. Annar

    Leczo

    Wlasnie sie zastanawiam co zrobic do jedzonka i podsunelas mi dobry pomysl z tym przepisikiem. Tyle, że zamiast parówek dam zwykłą kiełbase.
  8. Wygląda pysznie, że mam go ochotę zrobić na święta. Znowu za dużo napiekę i bedziemy to do konca roku jedli :-)
  9. Skusił mnie ten przepis i zrobie go na święta zamiast zwyłego tradycyjnego.
  10. Jutro zabieram się za pieczenie pierniczków i oczywiście domku :-) Szablony już przygotowane. Posklejam go i dekoracje zrobie dzień przed wigilią, ponieważ ozdoby i lukier wyschną i będą zbyt twarde.
  11. Bardzo dobry jest ten kurczak, wczoraj go zrobiłam. Teraz wejdzie już na stałe do naszego menu :-)
  12. Kupiłam ostatnio mąkę żytnią na której był przepis na chleb. Jest przepyszny i całkiem łatwy w wykonaniu. Składniki: 2 kg mąki żytniej 5 średniej wielkości ziemniaków 1 dkg drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szkl mleka Wykonanie: ROZCZYN: - przygotowujemy go tylko 1 raz. Ziemniaki ugotować, a wodę z gotowania odcedzić do garnuszka. Ziemniaki utłuc. Do miseczki przesiać 1/2 kg mąki żytniej, wymieszać ją z wywarem z ziemniaków, tłuczonymi ziemniakami i mlekiem, dodać sól. Wszystkie składniki lekko wyrobić na średnio luźną papkę. Pozostawić w cieple na 1 dobę. Następnie dodać ro
  13. Już za niecały miesiąc święta, więc warto przypomnieć temat piernikowych domków. Poszukalam zdjęcia mojego zeszlorocznego domku. W tym roku również chcę by ozdobił mój stół wigilijny. Znalazłam też ciekawy link w internecie, gdzie na stronie jest szablon, ciekawe wzory no i przepisy. http://www.urwis.pl/dzieci/92.html
  14. Wrzucam zdjęcia murzynka :P Ciasto zrobiłam z przepisu forum, zmniejszyłam ilość cukru, dodałam wiórki kokosowe, kilka łyżek cappucino, przekroiłam na pół i posmarowałam masą zrobioną z tego co mialam w domu: dżemik z czarnej porzeczki zmieszany z czekoladowym lukrem i poduszonym wafelkiem prince polo Wyszło super, ale teraz wiem ze mimo wszystko nierówności na torciku i tak nalezy wyrównac masłem, następnym razem tak zrobie. Kwiaty robilam w popołuniowy wtorek i troche czasu to zajęlo.... Tak sie wciaglam, ze nalepiłam ich za duzo, wiec mam juz gotowe dekoracje do kolejnych wypieków. Przed p
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.