Skocz do zawartości

beacia65

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    OSTRÓW WLKP
  • Zainteresowania
    kulinaria,muzyka

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    9942499

beacia65's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Podaję przepis na wielkanocny sos do mięs podawanych na zimno:4 jajka,chrzan,szczypiorek,kwaśna śmietana,sok z 1/2 cytryny,sól,biały pieprz,cukier puder.Jajka ugotować na twardo,żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny,wlać śmietanę,chrzan,szczypiorek,mieszać dodając białko pokrojone w drobną kostkę.Pod koniec doprawić do smaku w/w przyprawami.
  2. Witam.W pełni zgadzam się z opinią wyżej,ale jest jedno ale,pod warunkiem ,że nie ma się na karpia alergi.Ostatnio syn miał robione testy na alergie,i wyszło dość duże uczulenie.Dobrze że karpia zjadał tylko w czasie świąt.Następne święta ------------bez karpia.Pozdrawiam i życzę dużych połowów.
  3. Witam.Kethup-ok300 ml.ale może być więcej ,poprostu będzie więcej sosu,a smaku i tak nie straci.Życzę smacznego.
  4. beacia65

    Dieta bezglutenowa

    Deka.Dzięki za odpowiedz.Znam doskonale tą stronę .Bardzo często do niej zaglądam.Napisałam tutaj ,bo napewno znajdzie się ktoś kto takie przepisy posiada i będę mogła się z nimi podzielić z bezglutkami.Posiadam dość dużo przepisów ale niestety nie wszystkie wychodzą z mąk dla bezglutenowców.Od przybytku głowa nie boli. :D
  5. Witajcie. Może ktoś ma przepisy na placki bezglutenowe????Dla niezorientowanych,chodzi o wykluczenie mąki pszennej.BEZWARUNKOWO ani grama.Dysponujecie np.przepisem na biszkopt wyłącznie z mąki ziemniaczanej????
  6. ja zawsze dodawałam jajka ,ale od kogoś dowiedziałam się, że można bez, to od tego czasu robię bez jajek .nie widzę żadnej różnicy .
  7. witajcie. znam podobną zupę ,ale zamiast śmietany zaciągam mąką.i doprawiam octem.zupa musi mieć lekko kwaskawy smak.ziemniaki gotuję i w całości podaję osobno.przepyszny obiad. :wink:
  8. Witam.Chcę się podzielić z wami tym przepisem,bo warto go mieć.Dowolną ilość skrzydełek doprawić solą i pieprzem-podsmażyć.Cebulę(2 duże )pokroić w dużą kostkę,wycisnąć sok z połówki cytryny,dodać pikantny kethup,rozgnieść ząbek czosnku ,dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę musztardy,wszystko razem wymieszać .Wlać do skrzydełek i dusić ok.15 min.podawać z ryżem.Pychotka.Jest to przepis z firmy Zepter. :wink:
  9. Podaję przepis na pikantny sos do:kebaba gyrosa ,do mięs z grila itp, -majonez(najlepiej Winiary) ,-kethup(pikantny z Kotlina)-naturalny jogurt,pieprz,papryka w proszku chilli.Wymieszać składniki,doprawiając do smaku w/g uznania.Jest to bardzo smaczny sos do wielu potraw. :wink:
  10. witam smakoszy ostrej sałatki.proponuję dziś wspaniałą sałatkę .potrzebne składniki; -filet z kurczaka-pokroić w cieńkie paski,ostro doprawić,usmażyć -seler konserwową-odsączyć -kukurydzę kons.-odsączyć -czerwoną i białą fasolkę kons.-odsączyć SOS;majonez.kethup pikantny,naturalny jogurt;wymieszać doprawiając ostrą papryką i pieprzem.sos musi być ostro doprawiony.Składniki wszystkie wymieszać .Sałatka ta uczyni -raj w gębie-dla tych co lubią jazdę na ostro.Dla osób delikatniejszych proponuję nie doprawiać tak ostro.życzę smacznego. :wink:
  11. beacia65

    Afrykańczyk

    witam .ja robię identyczny placek,tylko inaczej przekładam warstwy -biszkopt -krem -blat kokosowy -polewa czekoladowa Wspaniały jest na drugi dzień.
  12. Witam.Jestem całkiem nową na forum.Znam się trochę na gotowaniu,dlatego chcę się z wami podzielić moimi przepisami.Na początek przepis na mój GYROS; -filet z kurczaka(pokroić w kostkę i usmażyć doprawić solą i przyp.gyros) -ogórki konserwowe-poszatkować na talarki -por-pokroić -czerwoną fasolkę z puszki -kapustę pekinską-drobno poszatkować -majonez,kethup pikantn,naturalny jogurt-wszystko wymieszać dodając ostrą i słodką paprykę. Wszystko układać warstwami,polewając sosem.można też pokroić w kostkę świeżą czerwoną i żółtą paprykę.Jest super. :wink: :wink:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.