Skocz do zawartości

Olwia

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    22
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Olwia

  • Urodziny 10.09.1971

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    mazowieckie
  • Zainteresowania
    Architektura wnętrz, kwiaty doniczkowe, książki, podróże i wiele innych :)

Osiągnięcia Olwia

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Olwia

    Domcia, fajnie że jesteś z nami. Razem łatwiej :) No i mamy sporo wspólnego... hihi Fajna z Ciebie forumowiczka:)

  2. Jagódka, jesteś siłą napędową naszego forum. Dobrze, że jesteś, szkoda tylko, że tak daleko... :)

  3. Tez bardzo lubie nasza Oliwke!!!!!

  4. Klamerka, nie ma za co. Agulka, żadnych innych przypraw nie dodaję bo mogłyby "zagłuszyć" delikatny smak fasolki. Basiu, dzięki za odpowiedź :-D. Cieszę się, że fasolka smakowała. Jest to przepis, który wykorzystuję kiedy nie mam czasu na bardziej wymyślne potrawy. Mimo swej prostoty wszystkim smakuje. Robiłam ją wczoraj i moje chłopaki prosiły o dokładkę... :-D
  5. Cieszę się Reniu, że fasolka ci smakowała. Już myślałam, że nikt nie zwrócił uwagi na ten przepis a tu proszę, sama Renia pochwaliła, hihihi. Dzięki ;)
  6. Zgadzam się z Dorunią, mięsko wychodzi luks. Basiu, robiłam schab według tego przepisu - był pyszny, a że przy okazji robiony bez tłuszczu to i do diety mi pasował. Dałam połowę rodzinie i zaraz na drugi dzień rozdzwonił się telefon z prośbą o przepis :razz:
  7. Oliwka hihi Oluś,znalazłam Cie!

    Mi tez jest miło ze sie poznałyśmy,od razu wyczułam ze dobre masz serducho i do tego wesołe!

    Bądz zawsze usmiechnieta a jak nie to wiesz gdzie jestem;)całuski

  8. Hej Becia, cieszę się, że Cię poznałam. Jak jest ciężko, to fajnie jest spotkać kogoś takiego jak Ty :)

  9. Monisiu, mogłabym długo pisać o Twoim wielkim sercu, ale napiszę tylko to: dziękuję Ci za wszystko...

  10. dodaje komentzra do Oliwki ;0 bardzo fajna z niej laseczka ;) i mła i sliczna..wiem co mowie ;) hihiihih jak fajnie ze znalazłam to forum..jestem od neigo uzalezniona ;) buziaki ;)

  11. Wczoraj zrobiłam tą kapustę, tyle że zaprawiłam ją tak jak moja mama to robiła - odrobiną soku z cytryny i cukru. Zagęściłam ją mąką i była pyszna. Rodzina zjadła wszystko za jednym posiedzeniem i zamówiła to samo na dziś. Tak więc rano kupiłam dwie główki i zaraz biorę się do roboty.
  12. Olwia

    Chłodnik Serowy

    Grumko, przepis który podałeś na ile jest osób? Chcę go dziś zrobić i zastanawiam się czy nie zwiększyć ilości składników (jest nas troje)?
  13. Jolciu, zrobiłam tego kurczaczka i muszę powiedzieć, że jest przepyszny - zniknął bardzo szybko a rodzina chce jeszcze...
  14. Gotujemy makaron, mogą to być świderki lub inny (co kto lubi, chociaż nie polecam spaghetti, najlepszy jest makaron zbliżony kształtem do fasolki). Osobno gotujemy fasolkę szparagową zieloną (oczywiście w osolonej wodzie - uwaga dla bardzo początkujących :razz: ). Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki bułki tartej, gdy zacznie się rumienić dorzucamy 1-2 łyżki masła i czekamy aż się ładnie połączą (dosłownie kilka sekund). Do miski wrzucamy makaron, fasolkę i polewamy bułką z masłem - mieszamy. Jest to kolejny przebój z naszego domowego menu - oczywiście szybki w wykonaniu. Aha, robiłam to danie też z żółtą fasolką, smakuje podobnie, ale zielona fasolka lepiej wygląda kolorystycznie w towarzystwie makaronu na talerzu :razz: . Jeśli ktoś ma wątpliwości co do masła (cholesterol itd) to można użyć masła i oleju (pół na pół lub inne proporcje) - też dobre. Smacznego.
  15. Wczoraj była zalewajka, kurczak w sosie morelowym-chilli z ryżem brązowym Dzisiaj nadal zalewajka i... naleśniki z serem czekoladowym i dżemem bezcukrowym - do wyboru
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.