
Qozak
Smakowicze-
Liczba zawartości
17 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnyO Qozak
-
Tytuł
Nowy forumowicz
- Urodziny 17.06.1989
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Mężczyzna
-
Lokalizacja
NS
-
Witam Was :) Z racji tego, że jadę na sylwestra do miasta oddalonego o 6 godzin jazdy pociągiem ode mnie i trochę tam pobędę chcę wziąć mieszkającym tam studentom małą "wałówkę" :D Ostatnimi czasy obiegałem się po restauracjach aż nadto i już nie mogę patrzeć na pewien czas na "jedzenie na mieście". Potrzebuje zrobić coś co nie zepsuje się podczas tej podróży i będzie zdatne do zjedzenia, oraz w miarę łatwe do przewiezienia. Proszę Was o podawanie jakichś propozycji. Moją jak na razie jedyną wymyśloną potrawą są: - Krokiety - Rosół (na podkładkę do picia) :D
-
Zapraszam Na Moją Nową Stronkę O Carvingu
Qozak odpowiedział dareks na temat - Znaleziono w Internecie
Cześć Darek, to Ty byłeś na Targach w Rzeszowie ? -
Zupka pyszna ;) Proponuję podawać z grzankami (ptysiami ?) do zup kremów i duuużo mąki + mikser. W pewnym momencie "traciłem pacjenta" bez tej mąki :D Nie za ładna wyszła, ale pokaże:
-
Trochę off topowo, ale jest wspólna akcja internautów na ten temat: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...DNIA/926139869 Co powiecie na wysłanie wiadomości do Tesco z prośbą o wydanieposzkodowanemu Chłopcu wycieczki ? Link prowadzi prosto do stronyTesco! pod spodem ładny formularz w którym możesz ocenić jakośćproduktów tego sklepu http://tesco.pl/napiszdonas.html Gotowiec: Witam Piszę do Państwa w sprawie wydarzenia, które miało niedawno miejsce wPaństwa oddziale w Grudziądzu. Przeczytałem o nim na stronie: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...DNIA/926139869 Chłopiec ucieszy
-
Nie ma, to jedyna tego typu szkoła w Polsce :D też się wybieram
-
Zrobiłem właśnie kotleciki :razz: Pycha ! Tylko ja dodał bym więcej bułki, więcej bułki :D
-
Śliczny :razz: Aż ślinka cieknie :D
-
Mnie uczono żeby w wodzie w której trzymamy pokrojone ziemniaki przed smażeniem znajdowała się około łyżka cukru, tak jak napisali poprzednicy ma to nadać frytkom złocistą i chrupiącą skórkę, oraz żeby zmiażdżyć kilka ząbków czosnku i również zaaplikować je do tej wody, co ma dodać frytkom czosnkowy posmak.
-
W Polsce jedyna szkoła wyższa o kierunku gastronomia to WSHiG. Jej zaletą są niewątpliwie gwarantowane praktyki zagraniczne. Student w trakcie szkoły potrafi nabyć spore doświadczenie w wielu renomowanych hotelach i restauracjach europy. Już zaraz po maturze można jechać na tzw. "praktyki zerowe", czyli całe wakacje przed I rokiem studiów 3 miesiące w Grecji :P Praktyki są płatne i nawet przelot jest opłacany przez pracodawców. Wystarczy popatrzeć na naszej klasie jak wiele osób po tej szkole pracuje teraz w hotelach i restauracjach na całym świecie. Jak dobrze pochodzisz to nawet 7******* hot
-
Kamil, 19 lat, od września uczeń IV klasy Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego, jak dobrze pójdzie od października za rok student Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu :P
-
Chodzi o takie bułeczki w których dodaje się pokrojony drobniutko szczypiorek itp
-
bleeee, nie ma chyba nic gorszego niż ziemniaki odgrzewane w mikrofali :cry:??:
-
Oto i zdjęcie:
-
smakowały, smakowały, ale zrobię jeszcze raz :roll: ponieważ myślę, że gdyby nie to mleko były by wspaniałe. Jeśli została jeszcze jedna salaterka wrzucę jutro zdjęcie. Robiłem waniliowe, dzięki za przepis :sad: