Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

vanessa

Smakowicze
  • Zawartość

    13
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O vanessa

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 10.05.1986

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    gdzieś w Polsce:)
  1. vanessa

    Nasze Kosmetyki

    Basga super, że polecasz laskom te kosmetyki z Evelline. Widzę, że nie tylko mi i mojej kuzynce przypadły do gustu. Niech "idą" w świat. Ja mam cerę tłustą skłonną do trądziku. Z czystym sumieniem mogę polecić serię Soray do cery trądzikowej. Dla osób, które zaczynają walkę:P Dla tych zwycięzców późniejszych naszą polską Ziaję np. serię ogórkową. Ja cechuje się też skłonnością do "pajączków więc używam tylko peelingu enzymatycznego na twarz. Też z Ziaji. Jak widzicie podobnie jak Basga też jestem fanką polskich kosmetyków. Po co płacić za reklamę dodatkowo kosmetyków, które nie są często lepsze od tych naszych polskich. Aha aby zrobić sobie fajowe oczko polecam cienie z Inglota. SUUUPPERR
  2. vanessa

    Śmieszne Fotki

    Kasiu ten kot super. Chyba na misji w Iraku :wink:
  3. vanessa

    Śmieszne Fotki

    Wszystkie fotki super. Lecz najlepsza jest fotka, którą zamieściła Wiola. Kot masażysta masuje drugiego kumpla kota. To mój kolega po fachu hi, hi. :wink:
  4. vanessa

    Ratunku

    To mój pierwszy przepis. Mam nadzieję, że się nie powtarzam. Ciasto nie jest za słodkie.
  5. vanessa

    Ratunku

    Te mleko niesłodzone do może być do kawki. Radzę jednak zrobić Przysmak Krzysia. Spód. Upiec biszkopt jasny i cienki. Można też wyłożyć blaszkę biszkoptami. Wcześniej w obydwu przypadkach folią aluminiową. Pianka: 3 galaretki najlepiej agrestowa truskawkowa i pomarańczowa 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego owoce np. truskawki, brzoskwinie z puszki itd. Mleko schłodzić. Galaretki rozrobić oddzielnie każdą, dodając mniej wody. Odstawić do częściowego stężenia. Mleko wlać do dwóch szklanek. Musi być porówno. Wlać jedną szklankę do miski. Ubijając na najwyższych obrotach dodawać po łyżce stężałą galaretkę truskawkową. Wylać na przygotowany spód. Włożyć do lodówki, aby warstwa stężała. Ubić drugą szklankę mleka tak samo jak wyżej. Tym razem dodawać galaretkę agrestową. Wylać na warstwę truskawkową. Odstawić do lodówki do stężenia. Przygotować owoce. Poukładać na piance i zalać galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki. Uwaga: mleko przez cały czas trzymać w lodówce. Musi być schłodzone! Galaretki nie mogą być bardzo stężałe, bo w piance powstaną grudki. Lekkie ciasto w sam raz na letnie dni. Na dodatek proste. Smacznego!!! Pozdrawiam :wink: Ps. Dla dzieci można poukładać oprócz owoców żelki np. misie i wtedy zalać je galaretką. W sam raz na torcik urodzinowy, gdy użyjemy tortownicy.
  6. vanessa

    Lekki Deser

    Ulinek piankę kakaową robisz w ten sam sposób. Później dodajesz tylko kakao do smaku. Pozdro i buziak dla Bobaska :wink:
  7. vanessa

    Barszcz Biały Z Serem

    Moja nieżyjąca już niestety babcia też dodawała twaróg. Najczęściej do żurku na wielkanocne śniadanie. Lądowały w nim wszystkie świąteczne, swojskie wędlinki: kiełbaska, szyneczka, boczuś, a także jajka na twardo. No i oczywiście wspomniany już wcześniej twaróg. Zakwas robiła sama. Mój dziadek, którego niestety nie poznałam uwielbiał go. Zdarzało się, że jadł go przez cały dzień. Grumko Twoje przepisy są ekstra. Raz proste, swojskie, a innym razem wyszukane i wymyślne. Szczęściara z Twojej żonki, że ma takiego kucharza w domu.
  8. Witam serdecznie Rozello :evil:
  9. vanessa

    Dziś Imieniny

    Wszystkiego naj... dla solenizantek Wioli i Joli :wink:
  10. Witam serdecznie Kaka :wink: Fajnie, że do nas dołączyłaś. Pozdro dla Ciebie i Twojej maleńkiej Kruszynki
  11. Uważam, że to cali Polacy. Polak potrafi :wink: Nie wszyscy na szczęscie. Takie małolaty to do szkoły. Teczki w łapę i marsz po edukację. Później patologii coraz więcej mamy w rodzinach. Z czego?? Przecież nic nie bierze się bez przyczyny!! Myślę Dziewczyny, że nie jesteście nadopiekuńczymi mamami. Pragniecie tylko wychować swoje dzieci na porządnych, wykształconych i odpowiedzialnych ludzi. Chwała Wam za to ! :grin: Oby takich mam było coraz więcej. Wasze dzieci odwdzięczą się Wam za to w przyszłości. POZDRO SERDECZNE DLA WSZYSTKICH :razz:
  12. vanessa

    Wegetarianizm

    Zajrzyj na ,,Zaczynam odchudzanie. Zapraszam" Warto!!!
  13. Serdecznie witam Piotrze. Napewno spodoba Ci się forum. Dobry zawód wybrałeś, ponieważ specjalistów w tej dziedzinie nigdy nie za wiele. Tym bardziej, że jest to Twoja pasja. Pozdro :grin:
  14. Dzięki dziewczyny za witanka :grin: Miłego dnia.
  15. Cze Paskal :grin: Witam Cię bardzo serdecznie. Myślę, że napewno nauczysz się na tym forum gotować. Nie raz zaskoczysz swoich bliskich. Chcieć to móc :lol:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.