Skocz do zawartości

monika_35

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    19
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O monika_35

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Nie wiem czy was to zainteresuje, ale może jako ludzie kierujący się dobrym smakiem i powonieniem będziecie mieli ochotę na konkursik. Weszłam ostatnio na www.wole-ole.pl a tam konkursik ... kulinarny. Dodałam swój przepis, może wy też będziecie mieli ochotę.
  2. Ja również słyszalam, ze pierogi lwowskie nadziewane są ziemniakami i twarogiem. Ojej jak ja lubię takie dania
  3. Nigdy nie słyszałam o wątróbce z bananami. ciekawe ... Ja mogę podzielic się jedynie wątróbką z jabłuszkami i cebulką, ale to chyba dość znany przepis. Wątróbka taka jest bardzo smaczna. Dod koniec smażenia dokładam kawałki jabłka i dusze chwilkę pod przykryciem. Pychotka.
  4. Masz rację. Ja też mam garnki tefal ingenio z odłączaną rączką. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ bardzo łatwo się je przechowuje, zajmują mało miejsca w szafce. można je też wstawiać do piekarnika. Nic się w nich nie przykleja itp. Naprawdę polecam.
  5. Gdzieś mi ta żurawina utkwila w pamięci i znalazłam ostatnio ciekawy przepis na sałatkę. Może ktoś będzie chętny, więc zamieszczam. Brzmi calkiem smakowicie i zdrowo. A do tego np panierowany camembert i czerwone winko? Sałatka z żurawiną kilka listków sałaty porwanej kilka liści szpinaku garść orzechów włoskich feta pokrojona w kostkę garść żurawiny natka pietruszki 1 łyżka oleju z orzechów wloskich pieprz
  6. Słuchajcie macie jakieś fajne przepisy albo pomysły do czego można dodać cebulkę marynowaną. Tak ładnie wygląda i dobrze smakuje, ale do czego ją dodac? Pozdrawiam
  7. Ojej a ja miałam wczoraj ... przesyłam kawałek, który się jeszcze ostał. :wink: przepisik dodam w wolnej chwili, bo moja wersja zawiera jeszcze miód. jest rewelacyjny.
  8. Zjeść same :wink: do tego czerwone winko. albo zrób sałatkę grecką: trochę sałaty, pomidorek, feta, oliwki. mozesz zrobić pizzę z oliwkami. Ale mi ochoty narobiłes tymi oliwkami, lecę po słoiczek do sklepu ... tylko który wybrać? Żeby życie tylko z takich problemów się składało. Pozdrawiam
  9. Seler w słoiku mógł rzeczywiście zmylić, ale tak, jak pisała Dora, jest on dostępny w każdym właściwie sklepie, kosztuje niecałe 2 zł, a jaki komfort ... nie trzeba obierać. :wink: Pieczarki surowe lub ze słoiczka w zalewie naturalnej. Ja kupuję czasem firmy Ole! Pozdrawiam
  10. No właśnie, co do lecza to polecam prowansalskie firmy Ole! Dodalam do tego fetę i cukinię ... Pychotka
  11. Sałatka jest bardzo prosta i smaczna, a składniki zawsze daję na oko, w zależności od ilości osób: kilka pieczarek słoik selera 3-4 plasterki szynki konserwowej połowa pora ser żólty mała kukurydza marynowana 2 łyżki majonezu pieprz, sól Kroimy por i solimy. dodajemy pokrojone pieczarki, odcedzony seler. Szynkę kroimy w drobne paseczki, ser w kosteczkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy kilka malutkich kolb kukurydzy marynowanej (slicznie wygląda w sałatce). Pieprz, sól wg uznania. Mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Smacznego
  12. Racja, ten placek wygląda rewelacyjnie.
  13. Polecam do tego sos ze świeżych grzybów, które aktualnie pięknie sobie rosną w lesie. Może jeszcze zielona pietruszka do kotlecików?
  14. Arturro, ja ostatnio do takich dań meksykańskich daję czosnek marynowany chili. Polecam, bo wyostrza smak i jest wspaniałym dodatkiem. Pozdrawiam
  15. Na pewno coś znajdziesz. Ja nie robiłam jeszcze. Zawsze kupuję w słoiczku. Są pyszne zwłaszcza do różnych mięs. Można zrobić np. taki sosik: 8 łyżek żurawiny (tzn już takiej przetworzonej) 2 łyżki chrzanu 1 łyżka majonezu Rewelacja!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.