Skocz do zawartości

Babka jogurtowa


kleopatra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Babka wyszla fantastycznie :!: Pulchna i wspanialy smak! Tak jak Ina, uzylam maki tortowej i make tez miksowalam w robocie. Dodalam tez drobno starta skorke z jednej cytryny. Dolaczam zdjecia. Kleopatro, serdecznie dziekuje za przepis! Dodaje go do mojego stalego zbioru :wink:

post-6908-1190574807_thumb.jpg

post-6908-1190574814_thumb.jpg

post-6908-1190574823_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Babeczke zrobilam juz 3 razy. PRZEPYSZNA. Moja cala rodzina jest w fan-clubie tego ciacha. Robilam z kefirem i z jogurtem, nie ma praktycznie roznicy w smaku. Pierwsza robilam z dodatkiem rodzynek, druga z kawaleczkami czekolady, trzecia z rodzynkami i z czekolada. Za kazdym razem wysmienita. Musze powiedziec, ze nie przepadam za babkami (lubie bardziej torty) ale ta babka jest super. Dziekuje pieknie za przepis.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej Jagodka, dzieki :-) Ja tez dzisiaj ja znowu upieklam! Cala rodzinka to ciacho uwielbia. Tym razem upieklam z jogurtem slodkim, waniliowym (bo innego nie mialam), zmniejszylam ilosc cukru do 250g (uzylam tez cukier brazowy/ciemny) i dodalam troche skorki i sok z cytryny. O rodzynkach zapomnialam ;-) Wyrosla wspaniale, ale jeszcze nie probowalismy. Jak sprobojemy to dam znac jaki ma smak z tymi zmianami i dodam tez fotki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nani, napewno jest tez wspaniala. Jak ja zauwazylam, to z kefirem, byla jaka takas "mokrzejsza". Wczoraj zrobilam z jogurtem i musze powiedziec, ze nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale sie spowrotem przerzuce na kefir. Bardzo swietna babka, dziekuje jeszcze raz za przepis. Cieplutkie pozdrowionka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

P. Halinko i Jagodko - niestety eksperyment nie bardzo sie udal (moim zdaniem, chociaz rodzinka sie ze mna nie zgadza) - babka nadal byla calkiem dobra, ale zrobil sie w miejscach zakalec (odrobina) i sadze, ze wanilia w jogurcie nie bardzo pasowala do soku cytrynowego. Nastepnym razem sproboje z kefirem w oryginalnej recepturze :shock: Dziekuje za poparcie moich wymyslow :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tym razem nie miałam większych problemów z babką, zakalca nie ma, ale... No właśnie, na waszych zdjęciach ciasto wygląda jak drożdżowe, takie pulchne, z wielkimi dziurami powietrza, a moja babeczka taka trochę ścisła... Gdzie tkwi problem ? Dodam, że ubijałam, tyle czasu, ile potrzeba, masa jajeczna była gęściutka i biała, dałam też tym razem mąkę krupczatkę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja sadze, ze ma to zwiazek z rodzajem uzytego jogurtu. U mnie na przyklad, z samym jogurtem byla konsystencja bardziej puszysta ale "suchsza". Za to z kefirem byla mokrzejsza i pecherzyki powietrza byly bardzo gesto ale nieco mniejsze, za to babeczka byla wspaniale wilgotna. Przepis jest super i jest bardzo czestym gosciem na naszym stole.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.