Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś upiekłam tą babkę (niestety zepsuł mi się aparat i na razie się nie pochwalę zdjęciami) BABKA przepyszna jeszcze takiej nie jadłam.Ja zrobiłam bez rodzynek i skórek i jest taka delikatna.Polecam na pewno jeszcze nie raz zrobię.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 7 miesięcy później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

broker... może babka Ci nie wyszła (jak mówisz) dlatego, że masz formę bez "komina".. a może rzeczywiście brzoskwinie były za ciężkie? Ale na zdjęciu wygląda baaardzo apetycznie, nie powiedziałabym, że coś się nie udało :?: Smakowite ciasto :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kiedy tylko odkrylam ten przepis , babka ta byla pieczona bardzo czesto, pieklam ja rowniez dla dzieci w przedszkolu i powiem szczerze ze zawsze mi wychodzila. Od jakiegos czasu babka ta miala tendencje do zaklaca i sobie ja odpuscilam .. a szkoda bo naprawde jest swietna. Zastanawialo mnie to co moglam robic zle skoro zawsze pieklam tak samo zgodnie z przepisem. Ale tak czy inaczej znowu ja upieke bo narobiliscie mi apetytu. Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

Myślę ,ze cały sekret udanego wypieku tkwi w ubijaniu jaj z cukrem ...wykonuję te czynnośc nawet dłużej - ok.13 minut , cukier musi się rozpuscić w tej masie .Ostatnio dałam mniej cukru i oleju niż jest w przepisie. Pozdrawiam ;)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Witam wszystkich! Taką babkę mam zamiar upiec na święta. W jak wielkich formach ją piekłyście? Bo ja kupiłam formę na 2 kg ciasta i się zastanawiam czy jak podwoję ilość składników to babka mi się upiecze. Dodam że forma jest z kominem. Pokusiłam się na nią i kupiłam na Allegro http://www.allegro.pl/item929601323_extra_...ralna_duza.html

Super byłoby gdyby wyszła. Zdjęcia dołaczę po świętach.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja właśnie dzisiaj piekę tę babkę . Uwielbiam ten śmietankowy smak :) . Wronisia babka jest dość spora ,myślę ,ze wystarczy z jednej porcji upiec ,bo wyrasta ,ze hej :D ..Ja piekę w średniej foremce z kominkiem i zawsze wyrasta sporo poza formę . Pozdrawiam- miłego dnia :twisted:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.