Agatha Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W niedzielę przychodzi do mnie na obiad mój chłopak. Oboje uwielbiamy eksperymenty w kuchni. Niestety on jest lepszym kucharzem, ale nie wiem co myślał umawiając się u mnie na obiad. I tu się zaczyna problem. Jakie danie poroponujecie, jakie surówki dodatki? Uwielbiamy dziwne połączenia smaków. Najlepiej coś mięsnego (on) i warzywnego (ja). Błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Może coś z tego: Zerknij do działu dań głównych (https://www.smaczny.pl/forum/forum/19-dania-g%C5%82%C3%B3wne/), tam jest mnóstwo smacznych propozycji, każdy wybierze tam coś dobrego dla siebie 🙂 A z surówek: https://www.smaczny.pl/forum/topic/5726-surowka-z-bialej-rzepy/ https://www.smaczny.pl/forum/topic/3748-prosta-surowka-z-porow/ https://www.smaczny.pl/forum/topic/1393-surowka-z-selera-i-melona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksiu Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ja polecam faszerowana cukinie :) (przepis na 2 cukinie średniej wielkości -4 połówki) cukinie nalezy przekroic i pozbawic nasion. Przygotowujemy farsz: poł kilo mięsa mielonego, jedna papryka, 2 marchewki, może pół puszki kukurydzy, żółty ser, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, por. Podsmażamy cebulke z porem, następnie dodajemy mieso mielone - solimy,, pieprzymy. Gdy sie podsmaży wrzucamy papryke i marchewke startą na tarce. Dodajemy 2 łyżki koncentratu, dolewamy trochę wody, czosnek i przyprawiamy do smaku. Gdy farsz wystygnie lekko wypełniamy łódeczki z cukinii, posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach :) przepyszne - robiłem w sobote na obiad :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Fajny pomysł, poczekam na moje cukinie aż wyrosną i... do dzieła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agatha Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Ja polecam faszerowana cukinie 🙂 (przepis na 2 cukinie średniej wielkości -4 połówki) cukinie nalezy przekroic i pozbawic nasion. Przygotowujemy farsz: poł kilo mięsa mielonego, jedna papryka, 2 marchewki, może pół puszki kukurydzy, żółty ser, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, por. Podsmażamy cebulke z porem, następnie dodajemy mieso mielone - solimy,, pieprzymy. Gdy sie podsmaży wrzucamy papryke i marchewke startą na tarce. Dodajemy 2 łyżki koncentratu, dolewamy trochę wody, czosnek i przyprawiamy do smaku. Gdy farsz wystygnie lekko wypełniamy łódeczki z cukinii, posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach 🙂 przepyszne - robiłem w sobote na obiad 🙂) A jakieś dodatki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.