Magdalena Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 3 KG PAPRYKI,(RÓŻNO KOLOROWEJ), 1 KG CEBULI, 1 SZKL.CUKRU, 1 SZKL.OLEJU, 1 SZKL. OCTU, 1 LITR KECZUPU PIKANTNEGO (TAŃSZY), 2 ŁYŻKI SOLI PAPRYKĘ I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I OSOLIĆ POZOSTAWIĆ NA 2 GODZINY.NASTĘPNIE WYCISNĄĆ , WSYPAĆ DO GARKA I DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW ,WYMIESZAĆ I GOTOWAĆ( TAK ABY PAPRYKA BYŁA MIĘKA)OK;30 MIN. WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW GORĄCĄ ODWRACAĆ DO GÓRY DNEM . SUPER DO SPAGETTI, RYŻU, MIĘSA ITP Jest smaczny zachęcam do wypróbowania ,papryka jest teraz tania!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Zrobiłam, na razie trochę za kwaśne wg mnie. Moze do zimy się "przegryzie". A może ocet winien być np.6% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 9 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Ali!! ja robie od lat według tych proporcji , ale może dla Ciebie musi byc słodszy .Następnym razem daj sobie więcej cukru zamiast 1 szkl. to 1.5 szkl lub mniej octu .Sosik jest fajny i nie skąplikowany w zimie jak znalazł!! pozdrawiam smacznego!! Magdalena!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Dzięki za odpowiedż. Część użyłam do obiadu i rodzinie smakowało, mówili, że jest ok i nie za kwaśny. Pewnie ja mam jakis smak wypaczony. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Ja ostatnio robiłam buraczki w sosie ! przepis z innej stronki i przyznam sie szczerze ,że był słodko ,kwaśno, ostry. No pomyslałam trudno jakoś wykorzystam inaczej . Napisałam komentarz i odpisała mi autorka, że mogę wykorzystać je np: do czystego barszczyku . Ostatnio otworzyłam słoiczek do drugiego dania po prostu poemmmat!!! pycha :) to co na ciepło ma inny smak i na zimno też pozdrawiam smacznie Magdalena!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danka_nt Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Mam prośbę do poprzedniczki, czy mogłabyś podać przepis na buraczki w sosie? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 14 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 https://wielkiezarcie.com/przepis7240.html jest to przepis autorstwa :inki21 ze stronki ;Wielkie Żarcie ''Buraczki na całą zimę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Magdaleno twój sos jest rewelacyjne. Moi domownicy uzywają go nawet do kanapek zamiast keczupu czy innych przypraw. Gorąco go plecam. Pozdrawiam Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Alinko !!! Smacznego niech przepis Ci służy i smakuje co rok pertie, słoików sosu do piwnicy. Pozdrawiam Magdalena !!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.