AGA71 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 1 szkl. cukru,1 cukier waniliowy,1 szkl. mleka, 2 jaja,1/2 kostki margaryny,3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,3 łyżki kakao,2 łyżeczki sody,2 szkl.mąki,2 łyżeczki cynamonu. Jajka utrzeć mikserem, dodać cukier,cukier waniliowy,kakao,cynamon,dżem i sodę.Następnie dodać mleko,mąkę i na koniec rozpuszczoną margarynę.Piec na niedużej blaszcze/może być taka do keksa/ok.40-60minut.Ciasto zawsze się udaje,tak naprawdę nie ważna jest nawet kolejność w jakiej dodajemy składniki,ale uważam,że ta w której ja to robię jest najlepsza,bo ciasto zawsze jest smaczne i udane. Smacznego!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anka84 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Uwielbiam czarną porzeczkę!!! A w jakiej temperaturze należy piec ciasto? Chętnie je kiedyś zrobię, ale z podwójnej ilości, bo jednak chętnych u mnie na moje wypieki nigdy nie brakuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Ja znam to ciasto pod nazwą "CIASTO GÓRNICZE" bądz "GÓRNIK". Jest naprawdę rewelacyjne, zawsze wychodzi i szybko znika ze stołu :) Ja dodaję zawsze taki dżem jaki mam akurat w domu. Piecze się je w temperaturze 180*C SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooonikaa Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Hmm, ciekwy przepis. Muszę wypróbować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.