karotka Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2004 5 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka wody przegotowanej lub mineralnej 3 łyżki proszku do pieczenia kakao gorzkie Jaja utrzeć z cukrem, mąką oraz proszkiem do pieczenia: wymieszać wszystko. Następnie dodać olej i wodę. Podzielić na dwie części, do jednej dodać 3 łyżki kakao gorzkiego, do drugiej 3 łyżki mąki. Wlewać na przemian do formy. SMACZNEGO 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Dawno już jej nie robiłam :D ale smak i wygląd jest naprawdę świetny . W moim przepisie na środek blaszki wlewało się 3 łyżki białego ciasta , na to 3 łyżki ciemnego ciasta i tak na przemian do końca , wtedy ciasto bardzo ciekawie się rozlewało i tworzyła się "prawdziwa" zeberka . Pozdrawiam i smacznego :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Babkę zrobiłam :grin: Jest pyszniutka i bardzo ładnie się prezentuje - polecam do majowej kawki lub herbatki :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Jedno pytanie.Czy na pewno 3 łyżki,czy 3 łyżeczki proszku :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 co to znaczy 2 i 12 szklanki mąki chodzi o pół szklanki :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Według mnie to znaczy 2 i 1/2 szklanki mąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Z mąką się zgadzam,że 2,5 szklanki-ale co z tym proszkiem do pieczenia,3 łyżki ??? :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mac to jest pewne że trzy łyżeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dzięki Ina,też tak myślałem ,ale chciałem się jeszcze upewnić od kogoś :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Tak, tutaj chodziło o 2 i 1/2 szklanki - jest błąd - zaraz go poprawię, a co do tego proszku, to sama też się zastanawiał ile go dodać... i w końcu dodałam 2 łyżki - bo w tym przepisie też jest 1 szklanka oleju i 1 szklanka wody - więc bałam się, że mi ta babka siądzie :razz: długo się zastanawiałam, a nie chciałam za bardzo ryzykować - więc stanęło na 2 łyżkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mam podobny przepis na zebrę[właśnie dzisiaj upiekłam] Na tyle samo jaj daję 2 1/2 łyżeczki proszku i 1/2 szklanki oleju a zamiast wody oranżadę[smak jest ciekawy i zapach też] Polecam i pozdrawiam ....Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja mam ten sam przepis,co Ela. Dzis wlasnie upieklam. Z tym,ze ja dalam tylko jedna szklanke cukru,ale ja we wszystkich przepisach zmniejszam ilosc cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 1 szkl.cukru wystarczy,dziś upiekłam i jest pyszna i pulchniutka. A proszku dałam 2 łyżki. Z tej porcji wyszły mi 2 keksówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.