ali Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Rzeczywiście podobny, ale mój japoński jest też bez spodu, tak jak wyżej podany przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 wypróbuj Dorotko napewno Ci będzie smakował.Jjeszcze chcę dodać że ciasto to nie zsycha sie i nie starzeje (trzeba go trzymać w lodówce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Jeszcze raz dziękuję ;) Na pewno wypróbuję być może już na Mikołaja :) :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Może dietetyczna szarlotka z maki razowej, piekłam ją kilkakrotnie. Mnie i mojej rodzinie smakuje. Przepis mam z archiwalnego poradnika domowego, oto on: 50 dag mąki pszennej razowej(jeśli jej nie mam to mieszm pół na pół mąkę pszenna z otrębami pszennymi lub można ją przygotować mieląc w młynku ziarna pszenicy),25 dag masła, 1jajo, 1 kg jabłek, 2 banany lub 50 dag gruszek, 10 dag rodzynek, 2 łyżki miodu, łyżka oleju,szklanka płatków owsianych górskich. Z mąki. masła i jajka zagnieść ciasto. włożyć nagodzinę do lodówki. Owoce obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszć z rodzynkami. Schlodzone ciasto rowałkować na 1,5 cm i wyłożyć nim blaszke. Owoce ułożyć na cieście i posypać kruszonką przygotowaną z płatków owsianych zmiesznych z miodem i olejem. Kto lubi słodsze ciasto może do jabłek dodać 2 lyżki cukru lub miodu. Piec ok. 30 min. w tem. 200-220o C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam wszystkich w ten Mikołajkowy Dzień ;) Przepis na Makową szarlotkę już wypróbowałam. Ciasto jest po prostu ... pyszne - nic dodać nic ująć :). Polecam je na Święta Bożego Narodzenia. Dziękuję Ci Dana2005 za ten przepis i pozdrawiam :D Mikołajek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Cieszę się i dumna jestem, ze mój przepis znalazł się w giełdzie przepisów. Proszę wypróbuj inne moje przepisy,sa sprawdzone, udoskonalone przeze mnie i wypróbowane. Szczególnie polecam placek z czarną porzeczką, który króluje na prawie kazdej uroczystości rodzinnej. Rownie pyszy jest placek serowy z ananasami. Serdecznie pozdrawiem Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Dziękuję Ci Danusiu za wszystkie Twoje przepisy, które dodajesz na Forum, są naprawdę ciekawe i godne polecenia ;). Jak tylko czas pozwoli, będę je dalej wypróbowywała ... :). Gorąco pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pozwól Dorotko, że i ja dąłączę się do podziękowań dla Danusi !!! Cieszę się, że dzieli się z nami swoimi radami !!! Przepisy jej autorstwa są godne polecenia innym !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pozwól Dorotko, że i ja dąłączę się do podziękowań dla Danusi !!! Cieszę się, że dzieli się z nami swoimi radami !!! Przepisy jej autorstwa są godne polecenia innym !!! Pozwalam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.