Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
jagoda2

Co Z Tym Karmelem

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie upiekłam biszkopt z karmelem i z bitą smietaną wszystko dobrze się trzymało dopóki nie zaczęlam kroic przy krojeniu karmel sie rozlewa a smietana zjeżdża wszystko robilam zgodnie zprzepisem jak to zrobic żeby siętrzymalo wszystko ładnie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

sama gotuje wiecej puszek naraz i w lodowce mi to stoi bardzo długo ...a jak potrzebuje szybkie ciasto to tylko wyjmuje karmel i ucieram...bez obawy ...mozesz nawet pare tygodni trzymac go w lodowce.Tylko przed ucieraniem wczesniej go wyjmij z lodowki aby nie był za zimny...<zasada rownosci temperatur składnikow kremu>pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

... przy krojeniu karmel sie rozlewa a smietana zjeżdża ....

A może mleko skondensowane było za krótko gotowane?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak długo skondensowanego mleka jeszcze nie gotowałam, góra 3 godziny, i podczas krojenia ciasta wszystko jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam dużo przepisów w których trzeba użyć gotowanego mleka skondensowanego, ale o takim długim okresie gotowania nie jest podane i nawet nie słyszałam. Jest granica do trzech godzin tak jak napisała Dorotka. ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.