Skocz do zawartości

Schabowe Z Niespodzianką :)


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

4 grube kotlety schabowe( bez kości ) papryka czerwona (jeśli jest duza wystarczy pól) 2 ogórki konserwowe 3-4 plastry ostrego żółtego sera pół pęczka szczypiorku sól pieprz 1-2 jajka bułka tarta olej Schab rozbic cienko uważając aby nie pokaleczyć mięsa .Posypać solą i pieprzem Ser pokroic w paseczki ogórki i papryke w kostke a szczypiorek bardzo drobno posiekać .Na jednej części kotleta ułozyć składniki nadzienia Mieso złożyć na pól WAżNEjest aby dobrze zlepić brzegi mięsa Panierować w jajku i bułce dociskając lekko panierkę,mocniej dociskając brzegi Dobrze zapanierowany kotlet nie ma prawa się rozkleić podczas smażenia Smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ważne jest aby w daniach typu roladki, tak jak pisze Arabika, dobrze zlepić brzegi mięsa. Znam dwie metody - pierwsza to posmarować brzegi mięsa białkiem, a druga to lekko "przybić" brzegi mięsa tłuczkiem. Zanim nauczyłam się dobrze to wykonywać minęło sporo czasu i nie zawsze apetycznie wyglądały dania, nie wspominając o niespodziance, jaka kryła się w środku mięska. Reasumując często korzystam z przepisów na wszelkiego rodzaju roladki, wobec czego polecam ten przepis jako wypróbowany i bardzo smaczny. Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja metada to dobrze rozbić mięso na brzegach Kiedy brzegi są cienkie można je łatwo zlepić "zespoić"ze sobą Pózniej obtaczając w jajku staram aby ono zalepiło brzegi mięsa Dociskam palcami formując brzeg .Jesli jeden brzeg miesa jest troszkę większy to staram się załozyc jeden na drugi oczywiście dociskając palcami Co wydaje mi sie najistotniejsze to, to aby przed włozeniem do bułki tartej dokładnie kotlet zalepić ponieważ kiedy dostanie się między dwa brzegi miesa bułka wtedy może się podczas smażenia rozlepiac. no i nasz farsz mamy na patelni :D Postępując wobec tych wskazówak nie ma prawa się nie udać :D .Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

te kotleciki wyglądają bardzo apetycznie ciekawe czy tak samo smakują? Zrobię je dziś na obiad i dam znać jak wyszły. Ja schabowe nadziewam porą i też są bardzo pyszne przepis jest już na forum więc polecam.

Pozdrawiam

Napewno z przepisu skorzystam ponieważ uwielbiam nadziewane mięska :D .Jak zrobie to również podziele się opinia .Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Obie metody zlepiania mięsa znam z telewizji i programu Pana Roberta Makłowicza. Mnie też jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby farsz "wypadł" z mięsa podczas obróbki cieplnej używając jego metod.

Tez czasem korzystam z porad udzielanych w programach kulinarnych Mięs przykrywam folią spozywcza i dopiero potem rozbijam tluczkiem

Po pierwsze przy rozbijani nie pryska na boki

Po drugie trudniej je pokaleczyc

Po trzecie tłuczek do miesa po tej "operacji:" wystarczy tylko umyć Nie trzeba skrobać z niego resztek mięsa poniewaz jest czysty :D O tym dowiedziała się od Pascala :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tez robie takie kotlety ,dodatkowo dodaje pieczarki duszone z cebula,i czasami zamiast schabu ,robie je z miesa mielonego z tym samym farszem,bardzo dobre. :D :D

Potwierdzam, kotleciki z pieczarkami i cebulką (lub porem) są bardzo smaczne.

Bardzo lubię również faszerowane piersi kurczaka z pieczarkami - robi się kieszonkę w jednej piersi faszeruje się podsmażonymi pieczarkami z cebulką, panieruje i smaży !!!

Po prostu pycha !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.