Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -150 g mąki -50 g cukru -50 g miodu -100 g margaryny -2 jajka -2 małe banany -0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Banany obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do nich pozostałe składniki i utrzeć na gładką masę. Na przygotowaną blachę nakładać łyzką cisteczka, pamiętając o odtępach, ponieważ w trakcie pieczenia ciasteczka wyrosną. Piec ok. 10-15 minut w temperaturze ok. 1800C. Mają być rumiane i wyrośnięte. Nazwa jest może zaskakująca i właściwie nie wiem skąd się wzięła (może ze względu na te banany...), ale ponieważ pod taką właśnie nazwą otrzymałam przepis, stwierdziłam,że nie mam prawa jej zmieniać :D Zapewniam jednak,że bez względu czy małpi czy też nie- jest to na pewno przysmak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 no co nazwa calkiem, calkiem, wyglada na to ze ciastka tez sa dobre, czy ktos juz moze wyprobowal to malpie cudo ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ciasteczka zrobiłam dzisiaj (skończyły się PETITKI) a dekoracje własnoręcznie wykonała moja trzyletnia córcia. Bardzo smaczne i szybko sie je wykonuje! P*O*L*E*C*A*M !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Te ciasteczka wyglądają bardzo zachęcająco ,upieke je przy najbliższej okazji. :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Gosiu! Radzę zrobić z podwójnej ilości, bo szybko znikają ze stołu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.