ina12 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 4 paczki herbatników, 1 szklanka cukru pudru, 1 kostka masła, 2 łyżki spirytusu, 5 dag kakao. Herbatniki przekrecić przez maszynkę. Masło, cukier, kakao utrzeć, wlać spirytus, wsypać zmielone herbatniki ( zostawiając trochę na obtoczenie kulek ). Wszystko wymieszać, uformować kulki, obtoczyć w zmielonych herbatnikach. Schłodzić w lodówce. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Bardzo dobre sa te kasztanki.Mozna je obtaczac rowniez w orzechach lub kokosach,lub oblac czekolada.pychotka. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Bardzo dobre sa te kasztanki. Popieram :) są naprawdę pyszne. Skusiłam się na nie, i .... muszę powiedzieć, że są pyszne. Ich wygląd rzeczywiście przypomina kasztanki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Wypróbuję je na pewno , tylko czym zastąpić spirytus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Baśka spróbuj zrobić z połowy porcji i dodaj olejek n.p. rumowy, ale oświadczam że z olejkiem nigdy nie robiłam i nie potrafię dać innej podpowiedzi. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Wypróbuję tak jak radzisz, i dam znać jak wyszły.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 spirytus mozna zastapic rumem,a jesli chcesz wersje bez alkoholu to poprostu go nie dodawaj.Tez beda dobre.Wiem bo tez nie dodawalam spirytusu,bo akuratnie nie mialam pod reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Interesuje mnie wersja bez alkoholu, dlatego spróbuję zrobić z olejkiem rumowym.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Przepis w wersji z herbatnikami wypróbowałam - bardzo dobre. Ja robie bardzo podobnie TRUFLE KOKOSOWE, ale głównym składnikiem <jak nazwa wskazuje :D> jest kokos. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Kasztanki zrobiłam, wyszły super :-D .Jak zwykle Twoje przepisy Ino są niezawodne! Co prawda spirytusu ani olejku nie dodałam bo nie miałam ich akurat dzisiaj pod ręką :-) , ale smak i tak jest super. Dziękuję za przepis, a jeżeli ktoś się jeszcze waha :D to zachęcam do wypróbowania.Pozdrawiam :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam Jutro spróbuję zrobić te KASZTANKI,napewno będą wszystkim bardzo smakowały. Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Jutro spróbuję zrobić te KASZTANKI,napewno będą wszystkim bardzo smakowały. Pozdrawiam :D Zrób, zrób, a nie pożałujesz. Są naprawdę pyszne :D i szybko się je robi. Mąż mi pomagał, i zajęło nam to 30 minut :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam. Wstałam rano i odrazu zabrałam się za zrobienie tych kasztanów i muszę przyznać,że są rewelacyjne,ale niestety już prawie ich nie ma, gdyż odwiedził mnie tata,a on jest strasznym łasuchem na słodkości,ale jak się skończą to zrobię następne. Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 To prawda, kasztanki znikją błyskawicznie, zwłaszcza jeżeli się ma w domu łasuchów. :D :-) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi