Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Dorunia

Śliwkowiec!

Rekomendowane odpowiedzi

acha jeszcze mam pytanie: czy mogłabym te ciasto polac czekolada? taka polewa? jak myslicie bedzie pasowac?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hmmm no to trudno bo juz troche tam nalałam na wierzch.... ale tak troszke to moze czuć nie bedzie...:P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A z jakimi owocami piekłaś to ciasto?Jak z jabłkami to myślę,że trochę polewy nie zaszkodzi,a smak będzie dobry :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

piekłam ze śliwkami. ale to juz i tak po wszystkim bo... :P od poczatku - ciasto ładnie wyrosło, poszło do góry odłożyłam go na bok, polałam ta czekolada.... przyszła do mnie kumpela ja zadowolona pokazuje jej sliwkowca kroje go ...i słysze pytanie: "to jest z budyniem?" :P cholewcia patrze - a tam surowe ciasto :P upiekło sie na bokach bardzo łądnie ale w srodku tam gdzie te sliwki to całkiem całkiem surowe.... no i co wy na to? :P takiego beztalencia do ciast nie znajdziecie.... dlaczego tak sie stało? dałam tam śliwki te takie żółte...piekłam 25 minut, ładnie sie dzwigło i potem nagle takie cos...... co wy na to? oj długo ja sie juz nie wezme za pieczenie ciast :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja wszystkie ciasta pieke w temperaturze 190* tak ok 1 godz bo 25 minut to raczej krótko jak na ciasto z owocami :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mogłaś sprawdzić patyczkiem,ja zawsze tak robię mimo to,że w przepisie podany jest czas pieczenia to po tym czasie sprawdzam,czy już jest upieczone i jak jest potrzeba to zostawiam na kilka minut w piekarniku i potem znowu sprawdzam i tak do skutku,aż się upiecze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

aaa widzisz sprawdziłam i było ok. ale ja sprawdziłam na bokach a tu akurat wyrosło... a środek ..no nie wiem moze te sliwki były za ciężkie albo co...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.