Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Wiolunia

Jabłecznik Z Budyniem

Rekomendowane odpowiedzi

ja się w pełni zgadzam :P piekłam różne jabłeczniki ale ten przepis jest zdecydowanie najlepszy :P a tak wogóle to witam "mazie" na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Twoje ciasto droga inko jest rewelacyjny, niejednokrotnie jadłam to ciasto i jest warte zachodu. Osobiście robię troszkę inną wersję jabłecznika. Na jabłka daję ubite białko z kiślem. Ta wersja też jest fajna, osobiście polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To nie jest mój przepis tylko Wioluni. BeaGa tą wersję też robiłam co Ty, ciasto również jest bardzo smaczne i ma ładny wygląd.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aj przeprasza Wiolunię, fakt pospieszyłam się czytając Twoje wspaniałe przepisy. Jeszcze raz przepraszam autorkę tego przepisu i chylę czoła jej umiejętnościom kulinarnym. Buziaki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wioluniu upiekłam wczoraj jabłecznik :razz: Troszeczkę go wzbogaciłam, tzn. do jabłuszek dodałam jeszcze cynamon, cukier waniliowy, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. To pierwszy jabłecznik jaki upiekłam i baaardzo się cieszę, bo wyrósł ślicznie... post-8290-1218965750_thumb.jpg Piekłam równo godzinę. Wierzch polukrowałam i obsypałam startą czekoladą... post-8290-1218965814_thumb.jpg i mała dekoracja - kwiatuszek z płatków migdałowych :razz: post-8290-1218965850_thumb.jpg Jabłecznik bardzo długo się studził, prawie 3 godziny po wyjęciu z piekarnika był jeszcze ciepły, ale to pewnie przez pogodę (wczoraj u nas był upał).. i dlatego gdy kroiłam, był jeszcze troszeczkę "luźny"... post-8290-1218965881_thumb.jpg ale wszystkim baaardzo smakował, bo u mnie rodzinka preferuje jabłecznik na ciepło :razz: Za to dzisiaj już jest "zwarty" i chyba jeszcze smaczniejszy.. post-8290-1218965905_thumb.jpg Dziękuję za świetny przepis i gorąco pozdrawiam a wszystkich Forumowiczów zachęcam do upieczenia tego ciasta 8)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Figielku... Ty zawsze jesteś taka miła dla mnie :razz: Dzięki i serdecznie pozdrawiam Ciebie i Autorkę tego wyśmienitego przepisu. Wioluniu - słowa uznania dla Ciebie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Potwierdzam piekny jablecznik i napewno smaczny.Gratuluje dekoracji i czysciutkich , ostrych zdjec.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Violu dziękuję serdecznie. Ucieszyło mnie, że zdjęcia wyszły ostre, bo ostatnio dowiedziałam się u okulisty, że mam astygmatyzm i że z tą wadą coraz tudniej będzie mi obsługiwać wszelkie urządzenia optyczne i ustawiać odpowiednią ostrość. Ale chyba jeszcze nie jest tak źle :?: Pozdrowienia :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przypominam ten pyszny przepis wszystkim, którzy lubią jabłeczniki. Zrobiłam ponownie to ciasto, tym razem z budyniem czekoladowym i na trochę większej blaszce, dlatego jest niższy. Niemniej smakował całej rodzince i to baaardzo. post-8290-1237668947_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.