Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Wiolunia

Jabłecznik Z Budyniem

Rekomendowane odpowiedzi

składniki; 3 szkl mąki 1 szkl cukru 2 całe jajka 1 żółtko proszek do pieczenia 1 margaryna 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 kilo jabłek Zagnieść ciasto;mąka+proszek+cukier+margaryna+jajka.Podzielić ciasto na 2 części jedną część rozłożyć na dno.Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście.Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto.Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch. piec 1 godzinę w 180 stopniach . ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

jakiej wielkości musi by blaszka do tego jabłecznika ,bo mi się spodobał kaśka ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również posiadam przepisy na jabłecznik z budyniem i nie raz piekłam i też potwierdzam że ciasto jest bardzo pyszne. ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Inko dziękuję za potwierdzenie mojego przepisu jesteś na tym forum jakby autorytetem masz bardzo dobre przepisy kture się sprawdzają bo sama niekture próbowałam pozdrawiam wiolunia. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jabłecznika upiekłam , naprawde rewelacja , moi mali mężczyżni zjedli całą blache ledwie uratowałam kawałek dla męża , polecam ,jest prosty w wykonaniu i przepyszny ,dziękuje kaśka proszku do pieczenia zużyłam małą paczkę na 1/2kg mąki ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Monilku proszku daję 3 płaskie łyżeczki kasiu bardzo mi miło że wyprubowałaś mój przepis i smakował twojej rodzinie mam nadzieję że wyprubujesz jeszcze inne pozdrawiam wiolunia ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje dziewczyny za szybką odpowiedz. Ciacho upiekę na weekend. Czytając sam prezepis już wiem że będzie świetnie smakowało. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie widze problemu ja to rozwałkowuje,na wielkośc blachy,nawijam ciasto na wałek i zakrywam tym ten budyń,naprawde proste spróbuj pozdrowienia Kaśka :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie widze problemu ja to rozwałkowuje,na wielkośc blachy,nawijam ciasto na wałek i zakrywam tym ten budyń,naprawde proste spróbuj pozdrowienia Kaśka :-)

dzięki wielkie za radę ,wypróbuję twój sposób

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.