Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Budyniem


Wiolunia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziękuję za super przepis, ciasto przepyszne, żałuję,  że wcześniej nie znałam tego przepisu,  bardzo lubimy jabłeczniki a taki robiłam pierwszy raz i nie żałuję.  Polecam przepis na ciasto wszystkim smakoszom. Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

mmm aż mi ślinka leci ;-) skoro tak zachwalacie to zrobie :wink: dam znać o efektach :smile: pozdrawiam :|

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bardzo często robię te szarlotkę, ale z małymi zmianami Jabłka to tylko "championy "- nie brazowieją i nie robią się paćkowate do jabłek pokrojonych w średnią kostkę dodaję płatki migdałowe, i brązowy cukier ok 3 łyżek i trochę przyprawy do szarlotki, na tę porcję daję 1 budyń waniliowy rozrobiony w 100 ml śmietanki 18% i to wlewam do gotującej się kremówki 30% - 500ml, bo na kremowce budyń nie jest taki gumowaty, a na wierzch posypuję pokruszonym ciastem a jemy na ciepło z lodami waniliowymi. pyszne!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam Mam małe pytanko odnośnie tego ciasta :| A mianowicie czy dodajemy do niego całą kostkę margaryny (trochę mi się za dużo wydaje ;-) ) I druga sprawa też związana z margaryną to czy dajemy ją do ciasta twardą czy rozpuszczoną :wink: Z góry dziękuję za odpowiedź Mam nadzieję że uzyskam ją w miarę szybko bo zamierzam czymś pysznym się uraczyć na ten długi weekend :smile: Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam ! Mam pytanie odnośnie pieczenia ciasta , kupiłam sobie piec z piekarnikiem elektrycznym i jeszcze nie piekłam w nim ciast, czy lepiej z termoobiegiem czy z grzałką dolną i górną? Bardzo bym chciała upiec ten jabłecznik z budyniem ale trochę obawiam się tego pieczenia. :wink: Dziękuje bardzo za jakiekolwiek porady i pozdrawiam gorąco! :|

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja mam piekarnik elektryczny i zawsze piekę z grzałką górną i dolną bez termoobiegu bo go nie mam. ciasta wychodzą i jest oki. kiedyś słyszałam że termoobieg wysusza ciasta niewiem ile, w tym prawdy ja go nie mam i nie płacze.Pozdrawiam.Napewno niedługo wyczujesz swój piekarnik i będziesz z nim za ty.Pa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis jest rewelacyjny,ja pieklam to ciasto juz kilka razy,i za kazdym razem troche inaczej ostatnio z jablkami a ze bylo malo dodalam banany,rodzynki orzechy ,cynamon ,cukier waniliowytroche suszonych owocow wszystko razem wymieszalam, i przyznam ze tez smakowal niezle. goraco pozdrawiam !!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.