Skocz do zawartości

Klopsiki W Kwaśnym Sosie


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag mielonego mięsa 2 jajka 1 czerstwa bułka 1/2 szklanki śmietany 2 listki laurowe, ziele angielskie, 1/2 łyżeczki majeranku łyżeczka cukru natka pietruszki, sól, pieprz łyżka octu Mięso wyrobić z jajkami oraz namoczoną i odciśniętą bułką, doprawić solą i pieprzem. Uformować średniej wielkości kulki, nie obtaczać ich w mące. Zagotować 2-3 l wody i powoli wkładać klopsiki. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do wazy. Do wywaru dodać listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, łyżeczkę cukru, sól i pieprz. Po zagotowaniu doprawić śmietaną i łyżką octu. Zalać klopsiki gorącym sosem i posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.