ania Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 kalafiory obróżyczkować / mają wyglądać tak jak w mrożonkach / paprykę pokroić w paski cebulę w ósemki wg. uznania, czosnek ZALEWA: 10 szkl wody 2 szkl octu 10 % 2 szkl cukru 1,5 łyżki soli kalafiora obgotować 5 min odcedzić. Wkładać do słoików dodając cebulę i trochę papryki. Do każdego słoika dać l. laurowy, ząbek czosnku, gorczycę. Zalewę zagotować i wlać do słoików. Pasteryzować 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Do tej ilości wody i octu to jest chyba za mało soli...mam podobny przepis i soli jest więcej i wcale zalewa nie jest za słona tylko jest akurat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Dałem trochę więcej soli tak jak sugerowała Dorunia. Zamiast papryki....marchewka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ileż to już lat nie jadłam takiej marynaty...dzięki za przepis i fotkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olusia Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Marynata nie ma sobie równych. Atrakcyjniej jednak wyglada gdy warzywa ułozymy warstwowo, np. kalafior, ogórek, marchewka. Ja dodaję jeszcze paprykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kasia88 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ja mam takie pytanie :razz: czy można tej zalewy podanej w przepisie użyć do marynowania pieczarek?? czy potrzebuję innej zalewy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi