ulinek77 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Ryba w śmietanie - około 70 dkg ryby ( najlepiej pangi) - 5-6 cebul - sól, przyprawa do ryb - jajko i mąka do panierowania Smażymy rybę panierując w mące, jajku i znów mące. Następnie przekładamy do szerokiego garnka lub patelni głębokiej. Smażymy cebulę pokrojoną w piórka, ma być zeszklona, po czym wykładamy cebulę na rybę. Na wierzch wylewamy 2 kubeczki śmietany 18 % i dusimy około 15-20 min. to wszystko. przepis mam od dobrej koleżanki, która nie wiem skąd go ma, ale już kilkakrotnie go robiła - jest świetny!!! Jesli ktoś go już zna niech da znać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Znam podobny przepis ale troche bogatszy Składniki: kostka mintaja ok 4szt ( w zależności jakie naczynie żaroodporne posiadasz} opakowanie mrożonych jarzyn w paskach ok 1kg pieczarek śmietanka słodka ok 300ml sól, pieprz, vegeta ser żółty Rybę obtoczyć w jajku , mące i usmażyć na patelni. Pieczarki pokroić i troszeczkę poddusić aż puszczą wodę. Zaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać warstwowo: 1/2 paczki mrożonki 1/2 pieczarek ryba 1/2 pieczarek 1/2 paczki mrożonki doprawić, zalać śmietana Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do temp. ok 180 s do momentu aż śmietana zmieni konsystencję na twarożkową i jarzyny będą miękkie. Na koniec posypac serem i zapiec do jego rozpuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Ale smakowite przepisy. Właśnie dzis kupiłam pangę i jutro zrobię ja wg Twojego przepisu Zuziorek. Dam znać jak wyszła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Zuziorku zrobiłam rybę wg Twojego przepisu - wszystko jest bardzo dobre, ale pietruszka i seler w tych warzywach mrożonych są nie do przełknięcia przeze mnie:( Myśle że można to zastapić większą ilością marchewki, pory i pieczarek i wtedy będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Cieszę się, że mimo pietruszki i selera nie było najgorsze..... :roll: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Zuziorku zamiast kostki można użyc filetów :roll: Jeszcze ryby nie piekłam w śmietanie , po żydowsku po grecku zawsze muszę coś zmienic pozdrawiam :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Oczywiście! Dorsz, panga każda ryba bedzie smaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Dzięki piękne przy najbliższej okazji nie omieszkam wykorzystac :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Brzmi naprawdę apetycznie :oops: . Ulinek 77 dzięki Tobie mam wreszcie pomysł na dzisiejszy obiad. Dziękuję serdecznie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Właśnie skończyliśmy obiadek. Przepyszna ta rybka!!!!!!!!!!!!! Polecam wszystkim :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.