Skocz do zawartości

Żołądki Drobiowe Z Pieczarkami


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

:wink: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :razz:

Pilnuj Ilonko, pilnuj, bo szkoda ,abyś miała jutro znowu gotować nowy obiad. Nie ma lekko. Ja też często pełnię wartę, bo najchętniej zjedliby

wszystko dzisiaj , to co jest pozostawione na jutro. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata :wink:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że tak a dowodem na to jest to , że już od jakiegoś czasu szykuję się na zrobienie ślimaczków kokosowych z Twojego przepisu. Podziałały na moją wyobraźnię, myślę, że będą smaczne! Papatki. :wink:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Najgorsza to jest monotonia w kuchni.... no i w życiu, prawda Krupczatko? Dlatego warto wypróbowywać coś nowego, inne smaki. Jestem na to bardzo otwarta. Pa. Życzę smacznego ! Renata :wink:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się z Tobą Renatko trzeba zawsze próbować czegoś nowego!Od kiedy trafiłam na tę stronkę to ciekawych przepisów znalazłam bardzo dużo-tylko trochę czasu brakuje :wink: .Jednak dzisiaj i jutro nadrobie zaległości. :wink: Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj podam inną wersję żołądków ,które zrobiłam na obiad,domownicy stwierdzili że lepsze. około 1/2 kg żołądków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule kostka rosołowa koncentrat pomidorowy Żołądki należy obgotować około 20 minut,póżniej pokroić na paseczki i włożyć do garnka na rozgrzany olej,chwilkę podsmażyć,dodać cebulę ijeszcze podsmażyć.Następnie wrzucić marchewkę i pietruszkę starte na tarce o dużych oczkach,dać kostkę rosołową ,podlać wodą i dusić do miękkości żołądków.Na koniec dać koncentrat ,około 1 łyżki i dobrze przyprawić oraz zagęścić mąką.Ja podałam dzisiaj z kaszą,pychota.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj wreszcie udało mi się kupić żołądki i zrobiłam tę potrawę. Właściwie to połączyłam dwa przepisy, propozycje Eli w jedną całość. Wszystkim bardzo smakowało. Pozdrawiam. Renata :razz: :razz: :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.