Skocz do zawartości

Żołądki Drobiowe Z Pieczarkami


Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI 50 dag żołądków drobiowych 50 dag pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej , przyprawy Żołądki ugotować , ostudzić i pokroić w plasterki .Pieczarki icebulę pokroić także w plasterki i poddusić na oleju , podlać wodą . Dodać żołądki i koncentrat , chwilę razem dusić. Przyprawić do smaku SMACZNEGO

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

GOSIEK50 jeżeli lubisz dania z podrobów to zaproponuję ci to. Ilości składników są dowolne . Należy usmażyć wątróbkę drobiową obtoczoną w mące. Ugotować marchewkę , pokroić i wymieszać z groszkiem ,konserwowym można dać do tego pieczarki ugotowane i pokrojone w plasterki . To wszystko należy wymieszać zwątróbką i albo włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec albo po prostu podgrzać w garnku. Ja podaję to z ziemniakami .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ilona1-2

:roll: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :oops:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Ja często robię żołądki , ale ich nie kroję tylko obsmarzam na oleju podlewam wodą dodaję cebulę przyprawy sól, pieprz i jarzynkę - duszę na mięęęciutko!! woda wyparuje i zostanie trochę intensywnego sosiku , który doprawiam w/g upodobań mąką ,lub koncentratem i śmietaną podaję z ziemniakami , lub kaszą i surówką- b. dobre :lol:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Musze wypróbować ten gulasz z żoładków. Moją ulubioną potrawą z żoładków jest pasztet. Przepis jest na forum. Bardzo dobry i tani. Był u mnie na światecznym stole. Wypróbujcie i oceńcie. A dla ułatwienia podam tutaj ten przepis. 1 kg żołądków drobiowych, 1 kg wątróbek drobiowych, 1,5 kg chudego surowego boczku,sporo suszonych grzybów, 2 - 3marchwie, seler, 2 cebule. W/w składniki włożyć do garnka,dodać po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, 2 liscie laurowe. Gotować do miekkości w niewielkiej ilości wody. Wystudzone miesa i warzywa mielimy 1 x w maszynce. 2 bułki moczymy w sosie po gotowaniu mięs i też mielimy. Następnie dodajemy 5 całych jajek, startą gałke muszkatułową, solimy, pieprzymy do smaku. Jak masa jest sucha dodajemy troche sosu z gotowania. Dokładnie wszystko wyrabiamy. Keksówkę obficie smarujemy smalcem, posypujemy tarta bułką i napałniamy masą pasztetową. Pieczemy ok. 60 - 70 min. w tem. 170 o c. Te proporcje wystarczaja na dwie keksówki. Jedna porcje piekę, a drugą zamrażam i pieke na inna okazję.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.