Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gospodynia

ja kotlety z soi jadam już od dłuższego czasu i bardzo mi smakują. Używam ich także do robienia flaków. Świetnie się sprawdzają. :mrgreen: Mają super smak:) Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I ja się dołączę do dyskusji na temat soi gdyż regularnie pijam szklankę dziennie mleka sojowego wrzucam więc cytat z książki Kody Młodości "Soja zawiera niezbędne aminokwasy, dzięki czemu jest źródłem wartościowego białka roślinnego. Ponadto dostarcza wapnia, żelaza, fosforu, beta-karotenu, witamin z grupy B, witaminy C, E i kwasów tłuszczowych omega-3. Z powodu dużej zawartości fitoestrogenów zapobiega powstawaniu raka sutka i jajników. Wpływ zawartej w soi lecytyny reguluje stężenie cholesterolu i korzystnie wpływa na pracę mózgu. Wprowadzenie do diety soi, przynajmniej dwa razy w tygodniu, w dużym stopniu zmniejsza także zagrożenie chorobami, takimi jak osteoporoza, rak jelita grubego, rak prostaty, nadciśnienie, miażdżyca. Ważne jest aby kupować ziarna soi, które nie są modyfikowane genetycznie. Taka informacja powinna znajdować się na opakowaniu."

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.