Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

I ja się dołączę do dyskusji na temat soi gdyż regularnie pijam szklankę dziennie mleka sojowego wrzucam więc cytat z książki Kody Młodości "Soja zawiera niezbędne aminokwasy, dzięki czemu jest źródłem wartościowego białka roślinnego. Ponadto dostarcza wapnia, żelaza, fosforu, beta-karotenu, witamin z grupy B, witaminy C, E i kwasów tłuszczowych omega-3. Z powodu dużej zawartości fitoestrogenów zapobiega powstawaniu raka sutka i jajników. Wpływ zawartej w soi lecytyny reguluje stężenie cholesterolu i korzystnie wpływa na pracę mózgu. Wprowadzenie do diety soi, przynajmniej dwa razy w tygodniu, w dużym stopniu zmniejsza także zagrożenie chorobami, takimi jak osteoporoza, rak jelita grubego, rak prostaty, nadciśnienie, miażdżyca. Ważne jest aby kupować ziarna soi, które nie są modyfikowane genetycznie. Taka informacja powinna znajdować się na opakowaniu."

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 5 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.