Skocz do zawartości

Kurczak Pieczony


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

polewac..śmiało :razz: ale co tam polewac..ja mysle ze po upieczeniu najlepiej jest poprostu popijac piwem :razz:

Racja, całkowicie się z Tobą zgadzam! ;) :razz: :razz:
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przyłączam się do Waszych powyższych wypowiedzi. ;) Można i polewać i później popijać piwem. I kurczak pijany i smakowicze razem z nim :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basga to Ty w Krakowie masz śnieg? Ja u siebie go nie widzę. :razz: :razz: ;) Ale chyba przyznasz mi rację, że kurczak na tych zdjęciach wygląda prześwietnie (rozbawił mnie to łez tą swoją nagością) :razz: Jakoś wcześniej jak go sama robiłam tak mnie nie śmieszył, to pewnie przez to, że musiałam "brudną robotę" wykonać sama :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Elmo ( z ulicy Sezamkowej, nie Elma, haha), pomysl fantastyczny i wyprobowany. Do innych: to nie ma znaczenia ze puszka jest w wysokiej temperaturze. Puszka juz nie jest pod cisnieniem (jest przeciez otworzona) a kurczak "ochrania" przed wyeksponowaniem puszki na bezposredni "ogien". MMM, az zglodnialam. www.asiaandrich.com

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

pieklam tak kurczaka pomimo,ze mam rozno.Tak upieczony jest bardziej soczysty.Najlepsza do tego byla butelka od smieteny(kiedys w takich byla),Ja sobie taka schowalam,ale zapomnialam o tym przepisie.Zawsze szukam nowosci i zapomina sie o starociach.Dobrze ze jest forum i mozna zajrzec i odswierzyc sobie umysl.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Ja osobiście nie robiłam na puszce z piwem, tylko na butelce po piwie wypełnionej do 3/4 pojemności. Myślę, że lepiej będzie przelać piwo z puszki do butelki , też do pojemności 3/4 . Czekam na wrażenia , no i smacznego! Renata :oops: :oops: :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

we wtorek zrobiliśmy kurczaka na puszce z piwem PIERWSZY RAZ W ŻYCIU puszka była 500 ml, z czego mąż szybciutko wychluptał połowę do piwa dodaliśmy ziele angielskie (10 szt.), suszony rozmaryn i tymianek (po 1 łyżeczce) kurczak godzinę wczesniej natarlismy solą, czosnkiem , słodką papryką i pieprzem stał sobie w piecu 1 godzinke w temp. 170 kurczaczek wyszedł PRZEPYSZNOŚCI :lol: nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam tak soczystego kurczaka z tak chrupiącą skórką kochani nie zastanawiajcie się zbyt długo, zrobić?/ nie zrobić? :grin: do dzieła!!! :lol:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja osobiście nie robiłam na puszce z piwem, tylko na butelce po piwie wypełnionej do 3/4 pojemności. Myślę, że lepiej będzie przelać piwo z puszki

do butelki , też do pojemności 3/4 . Czekam na wrażenia , no i smacznego! Renata :lol: :grin: :lol:

A nie lepiej kupić po prostu piwo w butelce ??? :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.