Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
kaya

Babka Tradycyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis naprawdę wart polecenia,babka extra,tylko mi ją trochę za bardzo "wysadzilo"- chyba przesadzilem z proszkiem do pieczenia :oops: post-5154-1175879718_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mac nie przesadzaj piękną babkę upiekłeś, szkoda że nie spróbowałeś przekonasz się jaka jest pyszna.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam! Długo nie zaglądałam na forum więc nie mogłam udzielić odpowiedzi.Margaryna Kasia jest niezbędna. Pomimo prawie dwukrotnie wyższej ceny warto ją kupić - świetnie się uciera z cukrem i łączy z mąką. Może być też masło. Proszku należy dodać w ilości 1 ŁYŻKA stołowa. to wcale niedużo, do niektórych trzeba dadać małą paczkę proszku. Pozdrowienia KAYA

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pokusiłam się ponownie na zrobienie tej babki i tym razem użyłam mąki pszennej tortowej a nie jak zawsze krupczatki,ciasto udało się wspaniale-w tym miejscu dziękuję Halince za to że podpowiedziała kiedyś że babki najlepiej piec bez termoobiegu,od teraz nie piekę już ciast na nim lecz tylko grzałka górna i dolna i jestem o wiele bardziej zadowolona :)

post-4386-1226266295_thumb.jpg

post-4386-1226266315_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piękna babka!!! cudnie wyrosła.. mniamm..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hibberita

Witam Serdecznie Wszystkich! Jestem tutaj od kilku dni(nowa :D ).W pierwszej kolejnosci bardzo dziekuje za b.dobry przepis,nie mam zbyt duzego doswiadczenia w pieczeniu a dzieki tak dobremu opisowi babka wyszla bardzo dobra.Mam nadzieje,ze bede sie do Was mogla zwracac z pytaniami a dzieki Waszej pomocy zostane najlepsza gospodynia w calej okolicy. Serdecznie pozdrawiam. Hibberita

post-14210-1239999211_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ponieważ każda z nas ma różna blaszkę to proszę podpowiedzcie mi jak dużo ta babka rośnie podczas pieczenia, tzn ile mniej więcej zajmuje surowe ciasto w blaszce PRZED pieczeniem??? bo boje sie że mi ucieknie :))

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie. Upiekłam dziś te ciasto :mrgreen: I dodam - była to moja pierwsza babka, którą upiekłam. Zaskoczyłam rodzinkę i narzeczonego, hehe :grin: Zostawiłam im wszystkim ciasto w domu i wyszłam. Jak wrócili z pracy to od razu telefon, że już zjedli połowę i zapytali, ile można zjeść :grin: A więc podsumowując - super przepis :grin: Dziękuję bardzo :grin: Przepis niestety zmodyfikowałam - nie dodałam mączki ziemniaczanej, ponieważ w trakcie robienia okazało się, że się skończyła i nie było. Ale ciasto i tak wyszło dobre, jednak następnym razem ją dodam. Ciasto w rzeczywistości urosło bardziej, niż to widać na zdjęciu. post-18033-1262811566_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.