Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
bernadettt

"ciasto Z Delicjami"

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Zuziorku,ciasto wyszło Ci piękne. Robiłam bardzo podobne ciasto pod nazwą Kubuś/jest na forum/ ale na 1/2 litra śmietany 30% dodawałam 2 tężejące galaretki, i pianka wyszła super.Może następnym razem spróbuj dodać 2 galaretki.Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kochana Kasiu! Teraz to Twoje ciasto prezentuje się w całej swej krasie!!! Pięknie Ci wyszło i bardzo ładne zrobiłaś zdjęcie. Czy Twojemu Tacie smakowało? Myślę, że na pewno, bo już sam widok świadczy , że to ciasto jest pyszne. Jeszcze raz gratuluję i gorąco Cię pozdrawiam. :wink: :wink: :lol: Renata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basiu śmietana nie była za rzadka to jakby budyń był za sliski.... sama nie wiem Reniu mój tato jest takim łasuchem, że nawet nie liczyłam ile kawalków pochłonał. Dostał jeszcze ciacho na wynos, bo ja jak zwykle na diecie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To tak samo jak ja . Piekę często ciasta, ale ich nie jadam, chyba że jeden kęs. Też jestem na diecie, ale za to lubię jak inni jedzą z apetytem, to, co upiekę. Pa pa . :wink: :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam i wyszło super smaczne, no i pięknie wyglądało!!! Świetny przepis!! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mi niestety ciasto nie smakuje.

Zrobilam i wlaśnie próbowalam--za bardzo orzeźwiajace i suchy biszkopt.

Myslę, że powinien być nasączony,może kawą???I wtedy kontrast smaków chyba wyszedłby mu na dobre.

No i za duzo smietany a za mało delicji.

No ale to moje zdanie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

An czemu 'niestety',przecież nie każdemu smakuje to samo. Każdy ma prawo do swojego zdania i ja to szanuję. Ja wolę bardziej orzeźwiające ciasta właśnie.Dla mnie on jest słodki w sam raz i nie za suchy.Ale nasączenie kawą jak najbardziej.Można kombinować do woli.Jeśli ktoś woli można biszkopt też przekroić na pół i zrobić krem do środka,czasem też tak robię i biszkopt na pewno nie będzie za suchy.A co do delicji to nie bardzo jest jak dać ich więcej,bo ta jedna warstwa musi być wciśnięta w gorący budyń, inaczej to się nie będzie trzymało.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bernardetko, pewnie ,że każdy lubi co innego. Dlatego myslę,że kawa jako poncz , przekroić biszkopt i przełżyć śmietaną i będzie bardzo dobry.Zniknąłby nadmiar śmietany na wierzchu. Moim córkom co prawda smakował tylko z komentarzem,że biszkopt za suchy. Smakował im budyń na soku,a mi nie....ja wiem,że smaczki każdy ma inne.... Pozdrawiam Cię Ania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam to ciasto, wyszło suuper. W smaku rewelka. Jedynie co mi nie wyszło, to to, że biszkopt mi bardzo wyszedł. urósł jak nigdy, więc przekroiłam go na pół, i masę z budyniem i delicje dałam do środka, a śmietankę na wierzch. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie! Byłam troche zajęta ostatnio więc mam troszkię zaległości , ale cieszę się wszystko jest bez zmian :shock: AN cieszę się również że pojawiają się takie opinie jak Twoja przecież jesteśmy tu żeby sobie pomagać i każdy może się wypowiedzieć nie tylko pozytywnie ( oczywiście nie obraźliwie) lukrowanie zostawmy dla Cioci na imieniny, bo w przeciwnym razie będą sie pojawiały tylko pochwały nic nam nie mówiące a przecież nie oto chodzi :grin: Wiadomo że każdy lubi co innego więc jeszcze raz dziękuje za rzeczową opinię. Myślę że Bernadettt się nie naraziłam, :twisted: :razz: ale teraz wiem co mam zmienić bo ciacho zapowiada się apetycznie. Pozdrawiam :grin: Dzięki za przepis

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie naraziłaś się Kasiu na pewno.Lubię szczerość,oczywiście tak jak napisałaś 'nie obraźliwie'.Sama mówię co mi nie pasuje,inaczej nie potrafię :twisted: :razz: :shock: :grin: :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam mam pytanie do tych co piekli to cudeńko ,czy mogę zrobić to ciasto w formie tortu oczywiście zmiejszając ilość,proszę o odpowiedż.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Apsik jak najbardziej możesz je zrobić w formie tortu.Polecam Ci nie zmniejszać za bardzo ilości składników na biszkopt,upiecz wysoki,przetnij na pół i przełóż kremem,wierzch zrób taki jak w oryginale.Bitą śmietaną możesz posmarować na końcu też boki tortu i posypać tartą czekoladą.Pozdrawiam :razz: :arrow: :arrow: :wink: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Bernadettt za szybką odpowiedż,teraz już wiem że na pewno upiekę mojemu synowi ten placuszek na urodziny,oczywiście w formie tortu.Myślę że będzie im smakować,gdyż moje dzieci nie przepadają za owocami w cieście.Po zrobieniu i skosztowaniu napiszę jak było. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.