Gosia K Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Składniki: 2 podwójne filety wegeta 2-3 cebule majonez żółty ser w plastrach łyżka oleju Wykonanie: Filety lekko rozbić, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce "błonką" do dołu, ułożyć na każdym pokrojoną w kosteczke cebulę i posypać lekko wegetą. Cebulę posmarować majonezem (ok. 1 łyżka na filet). Całość przykryć plastrem sera żółtego. Można posypać oregano. Piec w piekarniku 30-40 min. e temp. 180-2000 Podawać dowolnie - z frytkami, ziemniakami, sórówką, wg. uznania Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Robiłam już w taki sposób filety z kurczaka. Rzeczywiście są bardzo dobre!!! Na forum jest podany taki sam sposób przyrządzenia, ale mięsa ze schabu. Pozdrawiam Cię cieplutko! Renata :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 OOO cos dlanie super do mojej dietki pasuje..chyba zrobie na jutro :grin: dzieki :razz: troszke sie bałam tego majo.ale jak robicie to widze ze nie ma problemu :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Oj Monisiu- nie radzę , to bomba kaloryczna! Majonez, ser żółty..... Chyba, że malutki kawałeczek. :grin: :razz: :shock: PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEAZAR Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Mojej rodzince smakowaly takie kotleciki. Niby nic szczegolnego ale zawsze cos innego :wink: Pozdrawiam! Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Robię to danie od dawna/wczoraj również/ z tym,ze nie daję surowej cebuli bo w takiej postaci nam nie smakuje.Wczoraj na piersi kładłam podsmazone pieczarki z cebulką,ser,majonez.Wokól piersi poukładałam ziemniaki/ćwiartki/i wszystko sie piekło z godz.Potem ziemniaki posmarowałam śmietaną wymieszaną z serem i podpiekłam.Z majonezu wytapia się tłuszcz i mozna ładnie go odcedzić.Tak samo robię udziec z indyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakalec Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Polecam! Bardzo smaczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.