Skocz do zawartości

Sernik Gazetowy


szanti

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: Znalazłam to w internecie i przyznam sie ,że pierwsze widze i słysze o takiej metodzie pieczenia sernika.

Przecierz farba drukarska jest bardzo szkodliwa. Co Wy o tym myślicie?

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14230

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O rany-ale smakowicie wyglądają te serniki,zwłaszcza ta zeberka! Co do farby,to z tego co widziałam na fotkach,to ona nie odbija się na cieście więc chyba jej nie zjadamy. Takiego smaka mi narobiłaś tym linkiem,że teraz chce mi się sernika! :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te gazety można zastapić miską z woda ustawioną w piekarniku. Chodzi o to by ser był dośc wilgotny. A sernik jest naprawde przepyszny piekła go dziś moja sąsiadka i byłam na degustacji. Właśnie ona zastąpiła te gazety miską z woda.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ŻE ślepa jestem to wiem,ale żeby aż tak? :grin: Przeoczyłam to że na zewnątrz! No skoro pyszny to nie ma co czekać dziewczyny tylko marsz do kuchni próbować nowy przepis a kto pierwszy zrobi to prosimy o foteczki i komentarz :grin: Czy to rzeczywiście prawda,że im chudszy twaróg tym sernik bardziej puszysty i delikatny?Dotąd myślałam,że jest odwrotnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jestem pod wrażeniem tego sernika. Jest bardzo delikatny w smaku, wilgotny. Pieczony tą metodą nie pęka, jest równy jak stół. Ja użyłam 75 dkg twarogu aksamitnego z wiaderka firmy Dr. Oetker oraz opakowanie serka mascarpone. Opaski robiłam z papieru szarego, za drugim razem zrobiłam je podwójnie. Polecam, bo naprawdę warto. Teraz będę robiła serniki tą metodą, no i korzystając z podanych tam rad. Następnym razem piekę sernik cytrynowy. Oto zdjęcia. post-4422-1176102481_thumb.jpg post-4422-1176102532_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

No proszę :razz: dziękuję "basga" :grin: No jestem pod wrażeniem :razz: Kurcze musze to wypróbowac :razz: Poprostu szok :razz: Może w sobote zrobie :razz: Dam znać o wynikach mojej pracy :razz: Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.