Skocz do zawartości

Makaron Zapiekany -pyszny


wiola344

Rekomendowane odpowiedzi

:) Paczka makorunu nitki może być też wstążki 500g -ok 30 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach -2 jaja -mała puszka koncentratu pomidorowego -sól -pieprz -papryka mielona słodka Wykonanie: ugotować makaron ,do wysmarowanego rondla wyłożyć część makaronu posypać serem-połowe ,polać to koncentrarem wymieszanym z jajami i przyprawami  (połowe) nałożyć następną część makaronu i znowu ser i resztę koncentratu .(Ja czasem troche wymieszam makaron ze serem ,ale przesypuje go i tak aby były warstwy. Wstawic do piekarnika na ok40- 45 min w tem. 160 C-180 C i zapiec aż ser się roztopi. Podawać jak przestygnie trochę, wtedy ser poskleja makaron bo inaczej potrafi się trochę rozlatywac,smaczne.Polecam SMACZNEGO. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Wiolu ten makaron zapiekany jest naprawdę pyszny. Wierzch tego makaronu posypałam bazylią... mniam

Nam ten makaron bardzo smakował. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu - polecam :)

Dzięki Wiolu za przepis :D

post-8-1176973392_thumb.jpg post-8-1176973592_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:D :D :D  Witaj ineczko bardzo dziekuje za pochwały i ciesze że smakowało i polecam również pyszne pulpety- tez są bardzo smaczne i szybko się je robi.Pozdrawiam wiola. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witajcie Kochani!!! Ostatnio robilam na obiadek taki makaron, tylko przełożyłam jeszcze mięskiem z cebulką, pychotka. Dziękuję mamuś za przepis. Polecam danie wszystkim Pozdrawiam Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:cry:  witaj basqo masz racje że ser się szybko rozpuści ale jest tam jeszcze jajko z koncentratem i to wymieszane ze serem a wtedy ser tak szybko się nie rozpuszcza,jeśli uda ci się zrobić to szybciej to gratulacje i prosze pochwal się a ja również zredukuje swój przepis :cry: :razz: :razz:  pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.