joanna_bydg Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 BISZKOPT Z MASĄ BUDYNIOWĄ Autor (źródełko): Asia Kategoria: Biszkopty. Składniki: 6 szt. jaja 6 łyżek cukru 2 1/2 łyżki mą ziemniaczana 2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypte soli MASA Z BUDYNI 3 szt. budynie śmietankowe 1/2 kg. cytryn 9 łyżek cukru -- kopiaste woda -- gotować w/g 2 op. śmietana kremówka 2 łyżki żelatyny BISZKOPT do miksera dodać jaja+cukier i ubic na gęstą mase potem odstawic od miksera i ręcznie dodać mąkę = proszek do pieczenia. wkładamy ciasto albo na tortownice"26" lub na blachę 24x40 wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180c piec okolo 30 mi. MASA BUDYNIOWA gotujemy budyń na wodzie dodając sok z cytryn +cukier . Gorący budyń nakładamy na ZIMNY BISZKOPT. Smietanę ubić na sztywno dodając podgrzaną żelatyne.(wlewamy strumnieniem wolno do ubiającej sie śmietany) gdy masa na biszkopcie zastygnie nakładamy ubitą śmietanę i posypójemy potartą czekoladą gorzką. JEST WSPANIAŁY SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Joanno! Masa pewnie jest orzeźwiająca poprzez dodatek soku z cytryny. Mam pytanie: ile ogólnie ma być wody łącznie z sokiem do gotowania budyniu? Ile też użyć śmietany w ml ? Dziekuję za przepis i pozdrawiam. Renata :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joanna_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 witaj wody dodajemy według przepisu na budyniach sok z cytryny jest tylko dodatkiem do tego budyniu i nie wliczamy do do przepisu. Jeśli chodzi o smietane to kremówke i dwa opakowania po 250g i jedną czekolade gorzką pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 czy to jest cienki biszkopt?Czy nie za malo maki?czy nie zaistniala pomylka?6jaj a tylko miecale 5 lyzek maki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Elu-mam taki przepis na biszkopt,gdzie na 1 jajko przypada 1 łyżka cukru i 1 łyżka mąki tak więc nie masz się czego obawiać-biszkopt napewno się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joanna_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Elu to nie jest pomyłka przepis jest wypróbowany bo tylko takie podaje zycze udanego wypieku i powiec mi potem jak Ci sie udało smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Joanna,prosze sie nie obrazac,ze sie zdziwilam,bo przewaznie na taka ilosc jaj jest wiecj maki.Na swieta planuje co innego i na razie nie bede mogla Ci odpisac jak wyszlo.Napewno upieke jak beda tansze truskawki,zeby krem zrobic z truskawkami. elusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isia555 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Joasiu zrobiłam ten pyszny biszkopt jest pycha polecam każdemu juz brakło mi go w pierwsze święto bo każdy chciał dokładkę zrobiłam go troszke inaczej zamiast śmietankowego budyniu kupiłam malinowy ugotowałam według przepisu na wodzie i dałam troszke mniej wody niż zalecałaś ale jest naprawde pyszny i lekki polecam dzięki za przepisik na dobre zagości on w mojkej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.