Skocz do zawartości

Snikers


megii80

Rekomendowane odpowiedzi

ciasto: 60 dag mąki 3/4 szk cukru 1 op. cukru waniliowego 20 dag margaryny 2 żółtka + 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyzeczki sody polewa orzechowa: 15 dag margaryny 25-30 dag posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki cukru 4-5 łyżki miodu krem I 1 op budyniu śmietankowego (najlepiej na 3/4 l mleka) ugotować budyń wg przepisu zużywając o 1/3 mleka mniej, niż podano w przepisie krem II puszka mleka skondensowanego słodzonego - gotować 3 godziny wykonanie: ciasto - zagnieść składniki i podzielić na 3 części - 2 upiec, a na trzecia wylać gorącą polewę orzechową i również upiec ok 10-15 min na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć ciepły krem budyniowy, przykryć drugim na który nałożyć karmel z mleka i na wierzch połozyć ciasto z polewą orzechową. najlepiej smakuje na drugi dzień. bardzo gorąco polecam PS ja jeszcze lekko nasączam te placki (woda, cukier, sok z cytryny , alkochol) można także dodać mniej cukru bo ciacho jest naprawdę słodziutkie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to prawda ciasto snikers jest bardzo dobre. Tylko,że słodkie osobiście nie robiłam ale jadłam u znajomej :arrow: . Ale chyba czas najwyższy sameme zrobić ale mam pytanie czy ciasta należy upiec tylko w 15 minutach i w jakiej temperaturze? Pozdrawiam Ewa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przepraszam że tak późno odpowiadam ale nie miałam innej możliwości :razz: polewa jest bardzo prosta do garnka najlepiej o grubym dnie wrzucamy wszystkie składniki i smażymy dosłownie parę minut aż sie margaryna i miód oraz cukier rozpuszczą i trochę zgęstnieją. trzeba pamiętać żeby rozkładać na surowe ciasto jeszcze ciepłą polewę bo bardzo szybka twardnieje jeszcze raz bardzo przepraszam za spóźnienie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Megii nic sie nie stalo, ze tak pozno odpisalas jakos sobie poradzilam zrobilam po swojemu czli upieklam biszkopt na to mase budyniowa nastepnie karmel z orzechami i na koniec bita smietana-pycha, bo nie moglam czekac tak jak pisalam rodzinka juz jechala do mnie z Polski. :razz: Taki im smakowalo ze nie zdazylam zrobic zdjecia ze pokazac mojego snikiersa ale sie postaram przy najblizszej okazkji.Pozdrawiam :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Apsik! ja wlasnie robilam z orzechami ziemnymi nie solonymi i mysle ze sa najlepsze o przeciez '' baton snikier '' jest z tym orzeszkami.I jeszcze jedno do budyniu dodalam maslo bo normalny sam budyn nie trzyma sie ciasta to taka moja rada.Pozdrawiam :razz:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.