Skocz do zawartości

Pyszna SaŁatka! Poprostu Hit !


Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 1 paczka makaronu ryżowego (500 g) 2 zielone ogórki 1 opakowanie suszonego koperku 1 pęczek zielonego kopru 40 dag wędliny drobiowej 1 puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku majonez przyprawy Ugotować ryż w/g przepisu na opakowaniu. Ogórki przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć pestki(ogórki nie puszczają w sałatce wody) i poszatkować. Pęczek kopru bardzo drobno posiekać. Wędlinę pokroić w drobne kwadraciki. Dodać opakowanie suszonego kopru+kukurydzę+majonez+przyprawy i sałatka gotowa. Z podanej ilości składników wychodzi olbrzymia miska sałatki :razz: SMACZNEGO !!!!! Sałatka zrobiła furrorę wśród znajomych.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mam male pytanko, czy tu chodzi o prawdziwy makaron ryzowy czy tylko taki ksztaltem przypominajacy ryz?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mam w domu i ten i ten i nie wiem ktory uzyc. A roznica jest ogromna, wiec prosze o podanie rodzaju makaronu. No basqa widze ze zarejestrowalysmy sie w podobnym czasie ale ty mnie bijesz na glowe z liczba wyslanych postow!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam! To nawet ciekawie by wyglądało z takiego makaronu ryżowego świetny pomysł Agusia, trzeba by było wypróbować. Nie raz przez przypadek wychodzi coś dobrego i niespotykanego. :grin: Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mam w domu i ten i ten i nie wiem ktory uzyc. A roznica jest ogromna, wiec prosze o podanie rodzaju makaronu.

No basqa widze ze zarejestrowalysmy sie w podobnym czasie ale ty mnie bijesz na glowe z liczba wyslanych postow!

AGUSIU-ja nie pracuję,jestem typową domatorką a najbardziej lubię siedzieć na Smacznym,tu tyle się dzieje!
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basienko ja tez jestem domatorka tyle ze zawsze mam tyle do zrobienia w domu, no i mam jeszcze Emilke. Ponadto czasami pracuje na popoludnia a od wtorku prawdopodobnie zaczynam tez prace jako niania- narazie na pol etatu a od czerwca na pelny. Bede jezdzic z moja Emilka pilnowac takich starszycg dziewczynek.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 lata później...
  • 3 tygodnie później...

genialny przepis, zrobiłem od razu dla dużej audiencji porcje na 150 osób w cateringu na otwarciu wystawy w muzeum przyrodniczym w krakowie i salatka zrobiła furorę!!!!! :mrgreen: dzięki wielkie za ten przepis!! sałatka jest fantastyczna :grin:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robiłam ta sałatkę, myslałam ze będzie super bo tak się zachwycacie a była nijaka i mdła. Mi ani moim czlonkom rodziny wogóle nie smakowała.

Może to wina przypraw :mrgreen: Można przecież dodać więcej pieprzu i przyprawy według własnego smaku :grin:
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 lata później...

genialny przepis, zrobiłem od razu dla dużej audiencji porcje na 150 osób w cateringu na otwarciu wystawy w muzeum przyrodniczym w krakowie i salatka zrobiła furorę!!!!! :smile: dzięki wielkie za ten przepis!! sałatka jest fantastyczna :smile:

Bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale bardzo się cieszę, że przepis na tę sałatke zrobił furrorę na tak dużej imprezie. Znakiem tego musiała smakować . :)

Pozdrawiam Beata

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.