Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Dalovay

Domowy Chlebek

Rekomendowane odpowiedzi

Pieklam dzis ten chlebek z polowy porcji,wystarczyly 2 szklanki wody. Dalam otreby pszenne i zytnie,bo takie byly w sklepie z ekologiczna zywnoscia (niektóre z Was maja taka zywnosc pod domem,ja musze kupowac),dosypalam slonecznika. Wyszly mi dwie blaszki,jedna wieksza,druga mala.Ale moglam zrobic w dwóch mniejszych,bo chlebki wyszly niezbyt wysokie,mimo wyrosniecia. Ogólnie-pyszna sprawa,choc tez nastepnym razem (bo na pewno bedzie nastepny raz!),dam odrobine soli wiecej. Wklejam zdjecie,choc wyszlo nie za ostre,ale cos tam widac.Jeden chlebek juz nadjedzony :mrgreen:

post-4529-1179414610_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

piekne ci te chlebki wyszly.dziekuje za skorzystanie z przepisu i bardzo sie ciesze ze choc troszke smakuja.pozdrawiam.hania :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ponownie upiekłam chlebek.Nie wyszedł tak piękny jak Daovay ale rodzince smakuje.Nie udało mi się jeszcze kupić otrębów owsianych.Dzięki za przepis. Nie wiem tylko czemu mój chlebek jest płaski a wasze wypukłe? Oto zdjęcie.

post-2826-1179426424_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moje wcale nie są wyrośnięte ale też pyszne. Dziś zrobiłam z mieszanej mąki,tzn.pół zwykłej a pół wrocławskiej i różnicy nie widzę. Zamiast zwykłego cukru dałam brązowy i chlebuś ma ciemniejszy kolor choć na zdjęciu tego nie widać. Mnie już nie smakuje chleb ze sklepu a wczoraj moja córka była zdziwiona,że na kolację był właśnie kupny. Dodam,że otręby dałam tylko pszenne bo takie kupiłam bo za póżno wpadłam na to,by zmielić płatki owsiane :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja myślę że przed wstawieniem do piekarnika...dzięki Halinko,następnym razem tak zrobię/pewnie to będzie jutro!/ :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

MÓJ DZISIEJSZY CHLEBEK! wyrósł jak głupi :wink: ps.tym razem dodałam zmielone płatki owsiane i pokrojone śliwki suszone.

post-4359-1179757199_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basiu czy nakułaś wierzch widelcem? doradzcie mi proszę, nie było otręb owsiannych i maż kupił otręby ze śliwkami i one są granulowane, może się rozpuszczą te granulki w cieście. Zdjęcia dopiero będę mogła dodawać jak będę miała aparat, trochę czasu to potrwa. Piękny chlebek upiekłaś.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak tak mi wyrósł to już nie nakłuwałam a te granulki to ja rozpuściłabym w tej wodzie co ją się daje do ciasta bo nie wiem,czy nie byłoby grudek.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To znowu ja....dziś upiekłam już chlebek z całej porcji i tylko ze zwykłej mąki,takiej wiejskiej. Powiedzcie,czym trzeba posmarować aby był taki błyszczący na wierzchu,smarowałam zimną wodą ale niewiele to dało.

post-4359-1179935287_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.